Video: Kršenje reda ili demonstracija sile?

ZAGREBAČKA policija na Trgu bana Jelačića sinoć je privela sedam mladića. Iz policije tvrde kako su mladići, koji su svi bili pod utjecajem alkohola, privedeni zbog kršenja javnog reda i mira, ali čitatelj koji se javio redakciji Indexa i napravio video zapis kojeg možete vidjeti u tekstu kaže da su mladići koje je opisao kao Dinamove navijače uhićeni bez razloga i da je to bila "bespotrebna demonstracija sile".

Iz policije nam nisu mogli potvrditi da se radi o navijačima s obzirom da mladići (odreda u dobi oko 20 godina) nisu nosili Dinamova obilježja. No, glasnogovornica Aleksandra Ljuba kaže kako je sedam mladića privedeno zbog kršenja javnog reda i mira. Najprije su, kaže nam Ljuba, radili nered u šatorima na trgu i odbili otići iako šatori rade samo do 23 sata. Zaštitari nisu s njima uspjeli izaći na kraj pa je pozvana policija.

Najpijanijem među mladićima u krvi izmjereno 1,79 promila

Policajci su uspjeli izvesti iz šatora skupinu od desetak mladića, nakon čega je počelo pjevanje raznih pjesama i skandiranje kojim su mladići vrijeđali policajce. U pjesmi im se priključilo još dvadesetak osoba koje su u tom trenutku bili na trgu, ali većina ih se razišla kad su ih policajci upozorili da krše javni red i mir.

No, sedmoricu mladića koji se niti nakon upozorenja nisu željeli smiriti policija je morala privesti, prilikom čega su nad dvojicom morali iskoristiti i sredstva prisile. Oni su prekršajno obrađeni zbog kršenja javnog reda i mira, te su jutros izvedeni pred suca. Svi mladići koje je policija privela bili su alkoholizirani, a najpijanijem među njima je u krvi izmjereno 1,79 promila alkohola.

Indexov čitatelj: Policija je bespotrebno demonstrirala silu

"Policija je bez opravdanog razloga počela rastjerivati skupinu od desetak mladića koji su pjevali Dinamove pjesme u šatoru. Problem se preselio izvan šatora i došlo je još 4 ili 5 policijskih vozila, marica i interventna. Tjerali su ljude sa trga, a moje je pravo da tamo stojim i čekam tramvaj", tvrdi Indexov čitatelj koji je svjedočio događaju, a koji želi ostati anoniman.

Revoltirani građanin koji se javio našoj redakciji smatra da se radi o "bespotrebnoj demonstraciji sile". "Dečki su privedeni bez razloga na očigled desetine svjedoka, uključujući mene, moju suprugu i dvoje prijatelja", tvrdi naš čitatelj. Glasnogovornica policije Ljuba kaže kako se svaki građanin koji smatra da je policija prekršila svoje ovlasti može javiti u postaju i podnijeti prijavu koja će biti procesuirana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.