Video - Jerome Fernandez: U Londonu idemo po triple double!

FRANCUZI su u deliriju, postali su prva momčad koja je zaredom osvojila Svjetsko prvenstvo, Olimpijske igre i Europsko prvenstvo, natjecanje koje se igra od 1994. Sinoć su u Beču porazili Hrvatsku i još jednom dokazali da im trenutno nema ravnih.

"Još nisam svjestan što se dogodilo... Nikome prije nas ovo nije uspjelo, uspjeh je zato veći", rekao je presretni Karabatić za L'Equipe.

Zatim nekoliko riječi o utakmici.

"U drugom poluvremenu smo uzeli stvari u svoje ruke i stvorili prednost. Hrvati su imali sreće kod nekoliko lopti, ali smo znali da nam pobjeda ne može pobjeći. Hrvati su se uspjeli vratiti nakon minus četiri što im je dalo vjetar u leđa, ali mi nismo gubili samopouzdanje. Hrvatska je igralo polako i u svaki gol ulagala puno truda što je nama odgovaralo", rekao je Karabatić i nastavio:

"Ovo nam je dalo osjećaj moći. Momčad je psihički sjajno odradila cijelo prvenstvo. Nakon što smo dobili Island, rekao sam da nemamo šanse izgubiti od Hrvatske."

Koliko je ovo finale bilo slično onom od prije godinu dana u Zagrebu?

"Ova utakmica je bila malo drukčija od finala Svjetskog prvenstva. Zajedničko je to što je svako prvenstvo teško, ovo u Austriji i ono od prije godinu dana. Euro u Švicarskoj, prije četiri godine je također bilo teško natjecanje."

Karabatić je posebno istaknuo jednu stvar.

"Kad u momčadi imate sjajne igrače, znaju se dogoditi trzavice među snažnim osobnostima, ali u francuskoj reprezentaciji to nije slučaj. Imamo iskusne igrače što je glavni razlog što smo ostali mirni. Koncentrirani smo cijeli turnir i borimo se do kraja. Hrabri smo, igramo s puno želje. Naših posljednjih pet utakmica smo pružili zaista odlične partije."


Kapetan Jerome Fernandez kaže kako je Austriju bilo najteže pokoriti.

"Definitno najteže natjecanje. Svi su nas željeli dobiti i najbolji rukomet su igrali protiv Francuske. Mi se nismo dali, pokazali smo što znamo."

Francuska neće stati na ovome.

"Ovo je zaista sjajna momčad. Proveli smo zajedno četiri tjedna, nismo išli kući, samo smo trenirali i evo je rezultat toga. Dva puta smo osvojili Svjetsko prvenstvo (2001. i 2009.), imamo "double" s Eura (2006. i 2010.) i sad želimo u Londonu 2012. drugi put uzeti zlato na Olimpijskim igrama. Želimo triple double!", kaže Fernandez.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.