Video: Ibrahimović u Barcelonu ide sa slomljenom rukom?

ZLATAN IBRAHIMOVIĆ u je u revijalnoj utakmici protiv Chelseaja u američkoj Pasadeni teren napustio s bolnom grimasom na licu. Ozljeda je došla u najgorem mogućem trenu, taman kad je velika zamjena na relaciji Intera i Barcelone praktički finalizirana.

Dok je Ibra napuštao teren, lijeva ruka mu je bila sasvim prekrivena zavojima, javljaju talijanski novinari. Čim je napustio travnjak zatražio je pomoć liječnika i odmah je poslan na kontrolu. Težina Ibrahimovićeve ozljede zasad nije poznata, niti je Inter u javnost pustio ikakvo službeno priopćenje, ali nagađa se da je budući napadač Barcelone slomio ruku. Više informacija o Ibrahimovićevom stanju bit će poznato nakon dodatnih testiranja u Bostonu, gdje Inter nastavlja svoju američku turneju.

Hleb ništa ne zna o posudbi u Inter

Katalonski Sport danas je objavio da je Ibrahimović već potpisao četverogodišnji ugovor s Barcom, nakon što je Samuel Eto'o sinoć napokon načelno pristao na Interove uvjete. Izgleda da su Ibrahimović i Barcelonini čelnici vrlo brzo našli zajednički jezik, a problem neće biti niti u godišnjoj zaradi švedskog reprezentativca, koji je u Interu imao znatno bolju plaću nego što će imati u Barceloni.

Osim što će Talijanima u zamjenu za Ibrahimovića dati Eto'oa, Barcelona bi im trebala platiti i dodatnih 40 milijuna eura, te poslati na posudbu Alexa Hleba. No, Bjelorus o tome nema pojma, tvrdi Hlebov agent.

"Hleb će biti na avionu za London gdje će Barcelona igrati prijateljsku utakmicu. Nitko s nama još nije razgovarao o Interu, dva kluba su u pregovorima, a Hleb zasad misli samo kako izboriti mjesto u momčadi Barcelone", rekao je Hlebov agent Maurizio Guadino.

Posao s Eto'om propao, Barça daje 75 milijuna za Ibrahimovića?

No, u španjolskom se medijskom prostoru danas pojavila još jedna varijanta. Predsjednik Barcelone Joan Laporta navodno je izgubio strpljenje sa svojim kamerunskim nogometašem Samuelom Eto'om, te ga isključio iz posla s Interom za Zlatana Ibrahimovića. Radio Marca javlja, a dnevnici Marca i La Gazzetta dello Sport prenose, da je Laporta Interu za Ibrahimovića poslao novu ponudu: 75 milijuna eura odštete plus ustupanje Aleksandra Hleba.

Prvotna je kombinacija (40-50 milijuna eura, Eto'o i Hleb na jednogodišnju posudbu) otpala zbog zahtjeva Kamerunca, koji je na kraju od Barcelone tražio minimalnih pet milijuna eura odštete zbog raskidanja ugovora. Laporta mu je otvoreno rekao da mu to ne želi platiti. Kamerunac je potom inzistirao na razgovoru u četiri oka s trenerom Josepom Guardiolom, čija mu se izjava s press-konferencije prija dva dana nikako nije dopala. Guardiola je, najuvijenije što je mogao, javno poručio da bi za Kamerunca bilo najbolje da ode u Inter, koji je veliki klub. Dodao je da je momčad s Eto'om sve osvojila, te da je treba početi mijenjati.

Trakavice se nastavlja. Sada će, kako navodi Radio Marca, najvažniji postati pregovori samog Ibrahimovića s katalonskim klubom. Kako će Interu morati platiti više, te u slučaju da klupski budžet i sljedeće sezone svojom plaćom nastavi opterećivati Kamerunac (ima ugovor do ljeta 2010. godine), Laporta bi od Šveđanina mogao tražiti da smanji vlastita potraživanja. Pitanje je, međutim, kako bi uopće u momčadi Eto'o mogao nastaviti funkcionirati, s trenerom i s Ibrahimovićem!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.