Video - Gotova sapunica: Fedor protiv uličnog razbijača Bretta Rogersa?!

JOŠ JE jučer procurila informacija da će najbolji borac današnjice Fedor Emelianenko karijeru nastaviti u američkom Strikeforceu. Njegova menadžerska agencija M-1 upropastila je pregovore s UFC-om pa je Stikeforce zapravo ostao i jedino logično rješenje. Za razliku od Dane Whitea, čelni ljudi Strikeforcea pristali su na ustupak koji su Rusi tražili, odnosno da M-1 sudjeluje u kopromociji evenata na kojima će Fedor sudjelovati.

Fedor: Strikeforce ima borce najvišeg nivoa

Emelianenko je danas kurtoazno prokomentirao svog novog poslodavca.

"Veselim se povratku treningu i borbama na najvišem nivou. Strikeforce je organizacija za koju se bore najbolji borci u svijetu, a ja sam spreman ući u ring sa bilo kojim od njih", rekao je Rus.

A njegovi bi prvi protivnik prema svim prognozama trebao biti Brett Rogers, izuzetno opasan tamnoputi udarač koji se u svijet MMA-a otisnuo doslovno iz uličnih borbi. Kada je Barnett pao na doping testu, upravo se Rogers spominjao kao moguća zamjena. No, zbog preklapanja termina posudba iz Strikeforcea u tako kratkom roku nije bila moguća.

Znakovito je da se baš Rogersovo ime našlo na Emelianenkovim usnama, a zanimljivo je da su obojica posljednju borbu odradili protiv istog protivnika. I Emelianenko i Rogers nokautirali su jednog od najboljih teškaša svijeta, Andreja Arlovskog. Posebno impresivan bio je Rogersov nokaut; Amerikanac je nakon samo 22 sekunde doslovce izmasaktirao Bjelorusa moćnom ručnom serijom. Iako je za bilo kojeg borca svijeta teško reći da je dostojan protivnik  Fedoru, Rogers je sa svojih 196 centimetara, 121 kilom, izuzetno snažnim udarcima i savršenim 10:0 dosadašnjim scoreom, vrlo blizu tog epiteta.

Teškaški pojas Strikeforcea trenutačno drži još jedan mogući Fedorov protivnik, Alistair Overeem. Nizozemac je 15. kolovoza trebao braniti titulu protiv Brazilca Fabricia Werduma, no obnovljena ozlijeda šake spriječila ga je da nakon duže stanke ponovno izađe u ring. Upravo trojac Rogers - Overeeem - Werdum čini najozbiljniju, ali zapravo i jedinu konkurenciju Emelianenku u svom novom "domu". Kada ćemo Fedora po prvi puta vidjeti u kavezu još uvijek nije poznato, no pretpostavlja se da će to biti sredinom jeseni.

UFC: Fedor je šala od čovjeka, boli ga ona stvar za navijače

Činjenica je Emelianenko potpisao za, uvom trenutku jedinu, konkurenciju, razumljivo je razljutila direktora UFC-a Danu Whitea.

"Fedor je jebena šala od čovjeka", rekao je White dodavši:

"Odbio je nevjerojatnu ponudu i priliku da se bori protiv najboljih boraca svijeta da bi se borio za malo novca protiv nikakvih boraca."

UFC-ov direktor izrazio je i žaljenje zbog navijača koji su izgubili priliku vidjeti Rusa na velikoj sceni.

"Žao mi je zbog ljubitelja ovog sporta. Željeli smo postići dogovor s njim, ali je sada jasno da se on jednostavno ne želi boriti s najboljima. Njega boli ona stvar za navijače", rekao je White potpuno izgubivši živce.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.