Veznjak Gorice bi mogao u Bundesligu. Transfermarkt: Odšteta? 2.3 milijuna eura

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

JURICA PRŠIR (23) mogao bi karijeru nastaviti u Stuttgartu, objavio je Transfermarkt, koji tvrdi kako je njemački klub već obavio prvi razgovor za transfer veznog igrača Gorice. Prema informacijama Transfermarkta, odšteta bi mogla iznositi 2.3 milijuna eura. Ista stranica, specijalizirana za vrijednost nogometaša, procjenjuje Pršira na 1.5 milijuna eura. Ugovor mu vrijedi do ljeta 2026. godine.

Transfermarkt otkriva kako je za Pršira bio zainteresiran i Schalke, no velikan je odustao kada je ispao iz Bundeslige, pa će iduću sezonu igrati u drugom rangu njemačkog nogometa. Podsjetimo, Stuttgart, za koji nastupa hrvatski reprezentativac Borna Sosa, igra doigravanje za ostanak. U prvoj utakmici pobijedio je HSV 3:0, što znači da je blizu ostanka u Bundesligi.

Stuttgart nije sam

Prema informacijama kojima raspolaže Index, Stuttgart nije jedini klub koji želi Pršira, radi se tu o još nekoliko imena iz liga Petice, ali njemački prvoligaš se zasad pokazao kao najzainteresiraniji. Ranije je za Pršira bila zainteresiran CSKA iz Moskve, ali ruska agresija na Ukrajinu uništila je sve šanse za taj posao. Tada se spominjala odšteta od oko 2.5 milijuna eura.

Pršir je igrao u Zagrebu, a potom prošao kroz mlađe uzraste Dinama te drugu momčad Hajduka. Prema bazi podataka Transfermarkta, nije debitirao za prve momčadi Dinama ni Hajduka. U Gorici je od 2020. godine.

Ove sezone upisao je 34 nastupa u kojima je zabio sedam golova i tako pomogao velikogoričkom klubu izboriti ostanak u SuperSport HNL-u. Također, igrat će za U-21 hrvatsku reprezentaciju na Europskom prvenstvu u Gruziji i Rumunjskoj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.