US Open: Nadal i Gonzalez u četvrtfinalu

ŠPANJOLAC Rafael Nadal i Čileanac Fernando Gonzalez izborili su međusobni susret u četvrtfinalu US Opena, posljednjeg Grand Slam turnira sezone u New Yorku.

Nadal je u osmini finala svladao Francuza Gaela Monfilsa 6:7(3), 6:3, 6:1, 6:3. Izuzev prvog seta, u kojem je francuski tenisač vrlo agresivnom i napadačkom igrom uspio pritisnuti ljevorukog Španjolca i stići do prednosti na početku meča.

Nadal je odigrao vrlo kvalitetan meč, a u njegovoj igri nije se primijetila dugačka stanka zbog problema s oba koljena, naročito s desnim, kao niti trbušni problemi koje je osjećao u prethodnom dvoboju sa sunarodnjakom Nicolasom Almagrom, kada je tražio pomoć fizioterapeuta zbog bolova u trbušnom zidu.

Nadal je Monfilsa pobijedio peti puta u šestom međusobnom dvoboju. Franucz je jedinu pobjedu upisao početkom ove godine u četvrtfinalu ATP turnira u Dohi. Nadal je ovom pobjedom osigurao povratak na drugo mjesto na ATP ljestvici sljedećeg tjedna, na kojem će preskočiti Škota Andyja Murrayja, koji je prošle godine igrao finale US Opena, a u osmini finala ovogodišnjeg izdanja izgubio od Marina Čilića u tri seta.

Nakon izgubljenog tie-breaka u prvom setu, Nadal je u drugom napravio break za 5:3, a potom je, servirajući za set, propustio prve tri vezane set lopte nakon 40-0, ali je iskoristio četvrtu. Treći je set Nadal riješio za samo 28 minuta igre, a četvrti je dobio uz dva breaka i jedan izgubljeni servis.

"Plasirao sam se treći puta u karijeri u četvrtfinale US Opena zbog čega sam jako, jako sretan. Na ovom turniru nastojim samo uživati u tenisu nakon povratka. Ovo je veliki rezultat za mene, veći od onoga koji sam očekivao",  izjavio je Nadal.

Za polufinale će igrati protiv Čileanca Fernanda Gonzaleza, koji je sa 3:6, 6:3, 7:6(3), 6:4 svladao Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu. Tsonga je u cijelom meču iskoristio samo jednu od 14 break lopti, što je bio i ključ njegovog poraza. Gonzalez je vrhunski odigrao tie-break trećeg seta koji je prelomio dvoboj na njegovu stranu.

Nadal i Gonzalez igrali su dosad devet puta. Španjolac je dobio šest mečeva, od kojih zadnjih pet u nizu, uključujući i dva ovogodišnja, na Australian Openu u osmini finala, te na ATP 1000 turniru u Rimu u polufinalu.

Vrijeme je za obračun Serene i Clijsters

Poznate su prve dvije polufinalistice US Opena, posljednjeg Grand Slam turnira godine. Nakon Kim Clijsters tamo se našla i druga igračica svijeta Serena Williams...

Prošle godine je Serena slavila u New Yorku, pobijedivši u finalu Jelenu Janković, a ovom prilikom će "finale prije finala" igrati u polufinalu gdje ju čeka povratnica tenisu Kim Clijsters, koja je između ostalih na putu do četiri najbolje pobijedila i stariju Sereninu sestru Venus.

Serena je dobar test imala i u četvrtfinalnom ogledu gdje je pobijedila tenisačicu u naletu, desetu nositeljicu, Talijanku Flaviju Pennettu 6:4, 6:3.

Meč nije bio preslika čestih ogleda tenisačica, jer su obje suparnice vrlo dobro tijekom meča držale svoj servis. No, Pennetta ipak nije uspjela do kraja držati jaki ritam Amerikanke, kao što nije uspjela ponoviti meč protiv Zvonarjeve u kojem je spasila šest meč lopti i pobijedila.

Kod 5:4 u prvom setu Serena je napravila prvi break u meču bez izgubljenog poena. U drugom setu je do 3-2 za Serenu trajao ritam osvajanja vlastitog servisa, makar je Pennetta propustila kod 1:1 dvije break lopte kojima je, možda, mogla zakomplicirati meč.

"Kim je predivna djevojka i želim joj sve najbolje, kako u privatnom životu, tako i u sportskoj karijeru i povratku. Naravno, svugdje i uvijek samo ne u našem polufinalu", - rekla je Serena.

Za druga dva polufinalna mjesta se bore Wozniacki - Oudin i K. Bondarenko - Wickmayer

US Open, osmina finala:

Gonzalez (11) - Tsonga (7) 3-6, 6-3, 7-6(3), 6-4

Nadal (3) - Monfils (13) 6-7(3), 6-3, 6-1, 6-3

Čilić (16) - Murray (2) 7-5, 6-2, 6-2

Del Potro (6) - Ferrero (24) 6-3, 6-3, 6-3

US Open, četvrtfinale, tenisačice:

S. Williams (2) - Pennetta (10) 6-4, 6-3

Clijsters - Na Li (18) 6-2, 6-4

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.