UFC 101: Penn brani pojas, izlet Silve u poluteškaše

VEČERAS po američkom, a noćas po europskom vremenu, u Philadelphiji će se održati 101. turnir trenutačno najjače svjetske borilačke organizacije. Glavna borba večeri je ona za naslov prvaka u lakoj kategoriji između dva američka borca, vlasnika pojasa B.J. Penna i Kennyja Floriana.

Penn je posljednju borbu odradio protiv Georgesa St. Pierrea još u siječnju. Nije uspio ujediniti pojaseve u lakoj i velter kategoriji, a posljednje je dane punio stupce tiska optužbama na račun St. Pierrea. Kanađanina je bez dokaza optužio za upotrebu steroida da bi se na koncu ispričao nakon što su javnost i UFC osudili njegov potez.

Današnji izazivač, Florian, iza sebe ima 11 pobjeda od čega šest posljednjih u nizu, i samo tri poraza. Posljednju je borbu odradio u studenom 2008. zadavivši Joeja Stevensona.

Ništa manje atraktivan neće biti sudar jednog od najpopularnijih boraca današnjice i prvaka u srednjoj kategoriji Andersona Silve te bivšeg prvaka u poluteškoj kategoriji Amerikanca Forresta Griffina. Pred Brazilcem je izuzetno težak ispit pošto je ovo njemu zapravo izlet u višu težinsku kategoriju. Već je više od tri godine neporažen, a iza sebe ima deset čistih pobjeda (9 u UFC-u). Griffin je u prosincu prošle godine izgubio svoj pojas od Rashada Evansa nokautom u trećoj rundi.

Glavne borbe:

B.J. Penn - Kenny Florian
Anderson Silva - Forrest Griffin
Amir Sadollah - Johny Hendricks
Kendall Grove - Ricardo Almeida
Josh Neer - Kurt Pellegrino

Uvodne borbe:

Matt Riddle - Dan Cramer
Jesse Lennox - Danillo Villeford
Shane Nelson - Aaron Riley
Tamdan McCrory - John Howard
Thales Leites - Alessio Sakara

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.