POLUFINALE U-21 SVJETSKOG PRVENSTVA U RUKOMETU

U-21 HRVATSKA - PORTUGAL 31:28 Juniori u finalu Svjetskog prvenstva!

Foto: Screenshot (Sportklub)

HRVATSKA rukometna reprezentacija do 21 godine izborila je finale Svjetskog prvenstva u svom godištu pobjedom nad Portugalom 31:28.

Gledali smo dva različita poluvremena i utakmicu punu oscilacija hrvatskih mladića protiv odlične ekipe iz Portugala. 

Nisu Portugalci imali odgovora na fantastičnu hrvatsku obranu u prvom dijelu 6-0 na čelu s vratarom Erešom koji je branio sve što je išlo u njegov okvir gola. Na drugoj strani Hrvatska nije koristila neke zicere, ali je unatoč tome imala dobru prednost od 9:4 u 19. minuti susreta.

U tom trenutku su propustili prvu priliku za odvajanje jer se Portugalci s tri pogotka zaredom vraćaju u egal, što tjera izbornika Dominikovića na time-out. Tamo je malo podignuo glas kako bi probudio svoje igrače iz crne serije, što je uspio. Do kraja poluvremena održavali su prednost i na odmor su otišli s vodstvom 12:9.

Presudilo zadnjih 15 minuta

A onda, u drugom dijelu, sjajna hrvatska obrana je nestala. Krenulo je izvrsno, brzo su Dominikovićevi igrači otišli na +5 i vodstvo od 14:9, ali već do 42. minute Portugalci rade preokret i dolaze do prvog vodstva na susretu od 18:17.

Potom se ključni dio utakmice dogodio u zadnjih 15 minuta. Nakon perioda gdje smo gledali gol za golom, Hrvatska nakon minusa od 20:21, radi seriju od 5:1 i odlazi na nedostižnih +3. Portugalci su uspjeli jedino smanjiti do kraja susreta na -2, ali nisu stigli bliže od toga.

Hrvatsku je predvodio njihov najbolji strijelac na ovom turniru, Ivan Martinović s 8 golova, Fran Mileta dodao je sedam, a Josip Šarac šest golova. Ivan Ereš završio je s osam važnih obrana, većina ih je stigla u sjajnom prvom poluvremenu.

U finalu, prvom hrvatske rukometne reprezentacije u ovom uzrastu, Hrvatsku očekuje rukometni klasik protiv Francuske. Susret je na rasporedu sutra u 16:30.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.