Esport

U novom PES-u igrači će se moći natjecati za više od 13 milijuna kuna

Screenshot: YouTube

JEDNA od stvari po kojoj je FIFA posljednjih godina bila puno uspješnija od PES-a je i esport sustav, odnosno sustav natjecanja za profesionalne i poluprofesionalne igrače. Međutim, stiže velika promjena. Evo zašto se nova Konamijeva uspješnica zove eFootball PES 2020.

>PES osigurao najvažniju licencu dosad. Svi su je očekivali u FIFA-i

>Je li ovo dokaz da će reprezentacije Hrvatske, Srbije i BiH biti u novom PES-u?

Konami je najavio eFootball, sustav natjecanja za nadolazeći PES. Činit će ga dvije divizije eFootball.Open i eFootball.Pro. Prva će zamijeniti dosadašnji PES League i bit će dostupna svim igračima na svim platformama kroz novi mod Matchday. Igrači će birati strane na početku svakog eventa, odnosno klub ili reprezentaciju iz određene utakmice, te biti upareni s igračem podjednakog rankinga s druge strane. 

Bodovi će se skupljati kumulativno i pobjednička će strana imati prednost u finalu na kojem će nastupati najbolji pojedinci s obje strane. Najbolji će igrači kroz online kvalifikacije dobiti priliku igrati na regionalnim i svjetskim prvenstvima.

Divizija eFootball.Pro namijenjena je igračima profesionalnih nogometnih klubova i igrat će se u tri na tri CO-OP formatu, a dio novca će pripasti i njihovim klubovima. Klubovi će sami moći birati igrače, uglavnom one iz prošle sezone te one koji se dokažu kroz eFootball.Open. 

Ukupni nagradni fond bit će veći od dva milijuna dolara, odnosno 13 milijuna kuna. Više detalja bit će objavljeno uskoro. Ovime se PES značajno približio FIFA Global Seriesu, sustavu natjecanja za FIFA-u. Novi eFootball PES 2020 izlazi 10. rujna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.