Tudorov igrač gestom oduševio izbornika BiH: "Ovo pokazuje duh reprezentacije"

Foto: EPA

IZBORNIK Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić potvrdio je informaciju da će Sead Kolašinac doći na okupljanje reprezentacije iako zbog ozljede mišića neće moći igrati protiv Islanda i Slovačke u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Kolašinac se ozlijedio u posljednjoj prvestvenoj utakmici Tudorovog Marseillea protiv Strasbourga, no svejedno će biti dio reprezentacije. Hadžibegić se oglasio objavom na svom Facebooku.

Kolašinac oduševio gestom

"U dogovoru s našim igračem, Sead Kolašinac će doći na okupljanje reprezentacije BiH, kada i ostali reprezentativci. Po njegovom dolasku, naša medicinska služba će pregledati Kolašinca, nakon čega ćemo dobiti i definitivnu informaciju o stanju njegove povrede.

Kolašinac ima veliku želju zaigrati i pomoći ekipi, što je jako pohvalno, ali nećemo riskirati da se njegova povreda dodatno ne pogorša, pa će odluka o njegovom nastupu biti donesena uz konzultacije s našim liječnicima.

Ono što je posebno bitno istaknuti za mene kao izbornika, je činjenica da Kolašinac želi biti s ekipom, što pokazuje duh momčadi i to mi ulijeva nadu da su ispred nas pozitivne stvari. Svaki igrač nam je potreban, a pogotovo igrač poput Kolašinca, pa čak i ukoliko ne bude mogao igrati, jer je on jako bitan za ekipu", napisao je.

U dogovoru sa nasim igracem, Sead Kolasinac ce doci na okupljanje reprezentacije BiH, kada i ostali reprezentativci. Po...

Posted by Faruk Hadžibegić on Thursday, March 16, 2023

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.