Tudor: Rekao sam igračima da me mogu tražiti bilo što osim novca

Foto: EPA

HRVATSKI trener Igor Tudor (45) naslijedio je Maurizija Sarrija na klupi Lazija. Sarri je napustio rimski klub nakon što je izgubio pet od posljednjih šest prvenstvenih utakmica te tako pao na deveto mjesto Serie A. Usput je u osmini finala Lige prvaka ispao od Bayerna.

Tudor će kao trener Lazija debitirati 30. ožujka protiv Juventusa na Olimpicu u sklopu 30. kola talijanskog prvenstva. Danas, sedam dana prije susreta s torinskim klubom, održao je prvu konferenciju za medije otkako je preuzeo momčad. Uz njega je bio predsjednik Lazija Claudio Lotito.

"Jako poštujem Maurizija Sarrija"

"Jako poštujem Maurizija Sarrija, koji je ispisao povijest nogometa, no neću komentirati prošlost", započeo je Tudor pa govorio o taktici. "Sustav s dvojicom napadača je moguć. Trener se mora prilagoditi karakteristikama igrača koje ima. Mislim da dugoročno planiranje nema smisla.

Vjerujem u rad, želimo da odmah krenemo ozbiljno. Neće biti lako na početku, ali to ne znači da dugo trebamo čekati na rezultat. U konačnici, igrači su ti koji čine razliku. Imamo moćnu momčad koja ima svega pomalo."

"Rekao sam igračima da me mogu tražiti bilo što osim novca"

Tudor je poručio kako je prvi zadatak osvajati bodove, a istaknuo je i polufinale talijanskog kupa, u kojem će 2. travnja igrati protiv Juventusa. "Talijanski nogomet oduvijek je oslonjen na taktiku. Nogomet ide u smjeru fizikalija i višeg ritma, iako to nije jedini način na koji se može dobro igrati, u Italiji postoje i druge kvalitete", poručio je Tudor.

Na pitanje novinara osjeća li se kao general s obzirom na navodnu strogoću koju ima u radu, Tudor je odgovorio: "Ne, to nije dobar opis. Ovdje sam četiri dana i još nisam morao vikati. U Italiji je radni mentalitet na visokoj razini, ovdje je lakše raditi. Naravno, ponekad moraš stimulirati igrače. Izvan terena me mogu pitati bilo što. Rekao sam igračima da me mogu tražiti bilo što osim novca."

"Moj dobar prijatelj Bokšić je igrao ovdje, to me također povezuje s Lazijom"

Tudor je tijekom igračke karijere kao branič nastupao za Hajduk, Juventus i Sienu, a sada je talijanskim novinarima otkrio da je bio blizu prelaska u Lazio. Točnije, trebao je doći na posudbu. "Ne znam zašto su pregovori prestali u jednom trenutku", rekao je Tudor, koji je kao trener vodio Hajduk, PAOK, Karabukspor, Galatasaray, Udinese, Veronu i Marseille.

Dodao je kako ga s Lazijom povezuje i prijateljstvo s umirovljenim hrvatskim reprezentativcem Alenom Bokšićem, legendarnim napadačem Lazija iz devedesetih. "Moj dobar prijatelj Bokšić je igrao ovdje, to me također povezuje s Lazijom. On je ispisao povijest s ovim klubom. Nedavno smo se čuli, on često dolazi u Rim", rekao je Tudor.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.