Regija

Trener Sarajeva dobio otkaz nakon derbija pa zaplakao pred kamerama

Foto: Hayat TV

HUSREF MUSEMIĆ prije pola godine odveo je Sarajevo do dvostruke krune u Bosni i Hercegovini. Klub s Koševa dominantno je osvojio prvenstvo i kup, a Musemić je bio junak navijača koji nikad ranije nisu imali priliku proslaviti osvajanje dva trofeja u jednoj sezoni.

Jučer je dobio otkaz. Presudio mu je poraz u gradskom derbiju od Željezničara (1:3). Drugi je to poraz u Sarajevu od najvećeg rivala ove sezone, u prvom susretu Musemićeva momčad primila je pet komada. Sarajevo je ostavio na drugom mjestu, s istim brojem bodova kao što ima prvoplasirani Željezničar.

Zanimljivo, ovo je treći put da je Musemić, najtrofejnija legenda kluba s Koševa, dobio otkaz u Sarajevu kad je bio prvoplasirani ili drugoplasirani na ljestvici, s još uvijek realnim šansama za titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Za smjenu, kolo prije kraja pauze, saznao je na putu. Razočaran je odnosom čelnika prema njemu.

"Ne mogu mi uzeti statistiku, ne mogu mi uzeti sve što sam napravio u Sarajevu, osvojene titule i kup. To je povijest, a sve ostalo bude i prođe. Navikao sam da me ovako smjenjuju. Nije korektno. Što dalje... To se nikad ne zna. Potrudit ću se da se malo više posvetim sebi i svom zdravlju", rekao je Musemić u razgovoru za Hayat TV i rasplakao se.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.