Trener koji je preporodio PSG iduće sezone vodit će Marseille?

PREMA navodima francuskog dnevnika L'Equipe, trener nogometaša PSG-a Paul Le Guen mogao bi od sljedeće sezone preuzeti momčad velikog rivala pariškog kluba Marseillea. Uprava Marseillea već traga za čovjekom koji će zamijeniti belgijskog trenera Erica Geretsa i navodno je već uspostavila kontakte s Le Guenom.

I Geretsu i Le Guenu aktualni ugovori istječu na kraju sezone, pa je zaista moguće da se tako nešto i ostvari. Gerets bi po L'Equipeu trebao sigurno po isteku ugovora napustiti Marseille čak i ako osvoji Le Championnat i dogura daleko u Kupu UEFA. "Le Guen nije dao nikakve indikacije o nastavku karijere, ali nije niti zatvorio vrata transferu u Marseille", piše L'Equipe.

Ukoliko zaista Le Guen na kraju sezone preuzme Marseille, to će uzrokovati velike kontroverze u Francuskoj budući da su Marseille i PSG dva najveća rivala u Le Championnatu i dugogodišnji omraženi protivnici. Iako su oni vodeći klubovi po broju navijača u Francuskoj, niti jedan od njih naslov nije osvojio od 1994. godine. Tada je posljednji naslov u Le Championnatu uzeo PSG, dok post Marseillea traje od 1992.

U manje od tri sezone koliko je na Parku prinčeva Le Guen je preporodio PSG od momčadi koja se borila za opstanak u momčad koja pretendira na titule. Kao igrač Le Guen je nastupio 343 puta za PSG. Trenersku je karijeru započeo u Rennesu 1998., a ugled je stekao na klupi Lyona kojeg je od 2002. do 2005. vodio do tri uzastopna naslova u francuskom prvenstvu.

Deset kola prije kraja francuskog prvenstva vodeći je Lyon s 53 boda, dok su Marseille i PSG na drugom, odnosno trećem mjestu sa samo bodom zaostatka za aktualnim prvakom.

Marseille: Ne zanima nas Le Guen  
 
Nakon napisa u francuskom dnevniku L'Equipeu kako bi trener PSG-a Paul Le Guen na isteku sezone mogao preuzeti momčad Marseillea, oglasio se sportski direktor Marseillea Jose Anigo.

"Takvi napisi su izmišljotine i koriste se u svrhu prodaje novina. Ne samo da nismo kontaktirali Le Guena, već radimo sve u našoj moći da zadržimo Erika Geretsa kojeg svi u klubu podržavamo", rekao je Anigo.

Totalsport
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.