Trener Crvene zvezde nakon dočeka na Gripama: Moj dragi, lipi Splite

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

U 13. kolu ABA lige na splitskim Gripama Crvena zvezda je pobijedila Split rezultatom 72:63, a pred početak utakmica cijela dvorana je ustajanjem na noge i ovacijama dočekala legendarnog kapetana zlatne generacije Jugoplastike Duška Ivanovića, koji je danas trener sastava iz Beograda.

Ivanović je kao kapetan Jugoplastike dva puta bio prvak Europe u finalima protiv Maccabija i Barcelone, a kasnije je kao trener vodio velikane poput Baskonije, Barcelone i PAO-a. Prije utakmice direktor žutih Dejan Žaja legendarnom Crnogorcu uručio je prigodni dres.

Nakon utakmice Ivanović je rekao: "Moj dragi, lipi Splite, puno hvala, puno hvala za ovaj doček, puno hvala za sve one godine i divne trenutke što smo proveli skupa i što ste me vratili tridesetak godina unazad s punom dvoranom. Te tri godine su nezaboravne. Sportski svi sve znaju, ali kako smo se moja obitelj i ja osjećali u Splitu, to je nezaboravno. Osjećam Split kao moj grad."

"Bio je najveći radnik"

Ivanović je u Jugoplastici koja se smatra najboljom europskom košarkaškom ekipom 20. stoljeća imao ključnu ulogu o kojoj je govorio i trener te ekipe Božo Maljković: "Ivanović je bio ključni igrač te generacije. Duško je najvažniji igrač tog vremena.

Najviše akcija smo radili zbog njega, a zahvaljujući svom iskustvu, mogao je pogoditi najteže šuteve. Igrao je dobru obranu, a što je najvažnije, bio je najveći radnik u ekipi. Duško je najbolji igrač kojeg sam u karijeri vodio kad je radna etika u pitanju.

Ni Aca ni ja nismo mogli smisliti trening, a da on nakon treninga nije ostao još na parketu odraditi svoju standardnu šutersku dionicu te trčanje uz stepenice. Sjećam se priprema na Igmanu. Ja za njima na biciklu, a on pada, gubi svijest, ali šprinta samo da bude prvi. Majka nije rodila takvog radnika. Duško je bio čuvar momčadi."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.