la liga

Tko je Realov klinac koji je u suzama predstavljen kao novi Kaka?

Foto: EPA

REAL MADRID se nikada nije ustručavao potrošiti veliku svotu novca tijekom prijelaznog roka. Kraljevski klub je ove zime još jednom "odriješio vreću", izdvojivši 35 milijuna eura za prilično nepoznatog mladića - Reiniera.

Ugovor je zaključen u siječnju i poprilično je vrijedan, pogotovo uzimajući u obzir godine mladog nogometaša koji će u utorak biti predstavljen javnosti.

Novi dječak će se u Madridu zasigurno suočiti sa žestokom konkurencijom, ali ovaj 18-godišnjak ima puno potencijala.

Ali tko je zaista ta talentirana tinejdžerska senzacija? Stranica 90min.com je napravila igrački profil Reiniera koji možete pročitati u nastavku.

Tko je Reinier?

Reinier Jesus Carvalho je 18-godišnji vezni igrač koji je rođen 19. siječnja 2002. Sin je nekadašnjeg brazilskog igrača dvoranskog nogometa Maura Brasilia od kojeg je vjerojatno naslijedio izvanrednu nogometnu tehniku koju je pokazivao još u dječačkim danima i zbog koje se već od 2011. godine nalazi na listi nekih od najvećih brazilskih klubova.

Nogometaš visok 184 centimetara počeo je u omladinskoj školi Vasco da Gama prije devet godina, a zatim je prešao u Botafogo i Fluminense, da bi završio u Flamengu. Za ovaj klub debitirao je u srpnju prošle godine, a njegov uspon do zvijezda dogodio se nevjerojatno brzo. Mladić je također nastupao za omladinske reprezentacije Brazila, zabilježio je 16 nastupa za reprezentacije Brazila do 17 godina i do 23 godine.


Reinier je, dakle, prije manje od sedam mjeseci debitirao za Flamengo, a  poslije toga je upisao svega 15 nastupa. Međutim, za to vrijeme uspio je postići šest golova i zabilježiti dvije asistencije. Stekao je, također, reputaciju jednog od najtalentiranijih omladinaca u svjetskom nogometu.

Reinier je već osvojio Copa Libertadores, kao i brazilsku titulu prve divizije, ali nije uspio svojoj riznici trofeja dodati i pehar pobjednika Svjetskog prvenstva za klubove jer je Flamengo poražen od Liverpoola u finalu.

Kakav je tip igrača?

Mnogi navijači i kritičari Reiniera uspoređuju s Kakom. Da, zaista.

Jasno je da je Reinier i dalje veoma, veoma daleko od toga da postane i upola igrač kakav je bio nekadašnja zvijezda Real Madrida i Milana, ali on svakako posjeduje tehničke i tjelesne predispozicije da se usporedi s Kakinim stilom nogometa. Reinier je visok i snažan, ali ga krasi gracioznost i odličan dribling. U desnoj nozi krije mnogo vještine i lukavstva, a odličan nogometni instinkt mu je također jedan od glavnih atributa.

Kakve su mu zaista šanse da zaigra za Real?

S obzirom na to da je Real Madrid uložio mnogo novca u njega i vezao ga za sebe šestogodišnjim ugovorom, pretpostavili biste da ima dobre šanse probiti se u prvi plan. Iako će na svom putu prema prvom timu nailaziti na prepreke, Reinier sigurno ima blistavu reputaciju u svjetskom nogometu, a u doba kada potencijal znači sve, Zinedine Zidane će ga gurnuti pod svjetlost reflektora.

Međutim, ne smijemo biti neoprezni jer - već smo se nalazili u ovakvim situacijama.

Ne tako davno Vinicius Junior bio je "sljedeći Neymar", koji je na Bernabeu stigao iz Flamenga s nebesko visokim očekivanjima koja vjerojatno neće uskoro ispuniti. Bio je dobar, ali ne baš kao Neymar.

Strpljenje je vrlina, ali, možda čak nakon nekoliko posudbi (vidjeti pod: Martin Odegaard), Reinier će imati sve što je potrebno da uspije u Madridu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.