Telegraf: Srbi, moramo li biti najgori narod na svijetu?

Foto: Profimedia/Telegraf.rs

U SRBIJI je ovih dana glavna tema na društvenim mrežama bio navodni seks-skandal u srpskoj nogometnoj reprezentaciji. Situacija u momčadi je, prema tim pričama, napeta jer se doznalo za intimne odnose nekih reprezentativaca s djevojkama njihovih suigrača.

Sve to događa se uoči utakmice Srbije i Švicarske, koja se igra u petak od 20 sati. Srbiji je potrebna pobjeda za prolazak u osminu finala, a atmosfera je pomalo narušena. Svjedoči tome i tekst srpskog Telegrafa s naslovom "Srbi, je l' moramo da budemo najgori narod na svetu?" autora Marija Marića.

"Srbi vole senzaciju"

"Pored nas ovakvih, nama neprijatelji i nisu potrebni", stoji u podnaslovu teksta, koji se nastavlja: "Srbi vole senzaciju, makar ona bila i lažna. Možda čak i više od istine koju teško prihvaćaju ako je ona suprotna tom senzacionalizmu. Srbi vole živjeti tuđe živote! Uvijek nas je prije zanimalo što se događa iza susjedovih nego iza svojih vrata."

"To smo, uostalom, dokazali godinama unazad gledanjem raznoraznih realityja i stapanjem s personama koje tamo obitavaju. Srbi su narod koji će sami sebi napraviti reality, koristeći društvene mreže i mišljenja koja ostavljaju tamo - bez ikakvog legitimiteta tih riječi i bez obzira na posljedice koje će izazvati."

"Ne dajte da budemo najgori na svijetu"

U nastavku teksta piše: "Sve i da je istina da su igrači međusobno mijenjali žene, zašto je to problem srpske javnosti? Zašto itko od nas ima pravo to komentirati kada nije u pitanju naša stvar? To je ono prokletstvo društvenih mreža: misliš da si bitan i da svi samo jedva čekaju tvoju riječ, tvoju teoriju zavjere, lajkove na tvoje montaže koje kruže..."

Tekst potom završava. "Zato, Srbi, BRAĆO, dajte da ne budemo najgori narod na svijetu. Dajte da zbijemo redove, da se fokusiramo na sportsku priču koja je jedina prava u ovom slučaju. I da se, ako Bog da, radujemo uspjehu u petak." Cijeli tekst možete pročitati ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.