"Svi su vidjeli da utakmica Šibenika i Zadra nije namještena!"

"TKO JE god gledao utakmicu je sigurno vidio da nema niti govora o nekakvim namještanjima ili dogovorima", rekao je trener Zadra Dalibor Zebić nakon dalmatinskog derbija na Šubićevcu sa Šibenikom. I ovu su, naime, utakmicu Zadra i Šibenika okruživale priče kako je rezultat unaprijed dogovoren što nije iznenađujuće ako se zna da su upravo ova dva kluba bili glavni likovi "afere Kwedi" koju je otkrio Index.hr. "Šibenik je na putu za Europu, mi se borimo za opstanak. Nema tu mjesta nikakvim dogovorima", rekao je trener Zadra i pohvalio suce na kojih večeras nije imao nikakvu zamjerku.

> Zadar na Šubićevcu došao do trećeg gostujućeg boda sezone

Dalibor Zebić ističe kako je svim ekipama na Šubićevcu jako teško igrati pa je zadovoljan bodom izborenim bez standardnog veznog reda. "Dobro smo se prilagodili njihovom načinu igre i parirali im u duelima. Igrali smo bez nekoliko važnih igrača zbog čega nam je možda nedostajalo kreativnosti, ali nije nam nedostajalo borbe i srca. Takvi kakvi smo danas bili, možda nismo zaslužili tri boda, ali ovaj bod je sigurno zaslužen", smatra Zebić koji vjeruje da su njegovi igrači "napokon posložili neke stvari u glavama".

"S dna možeš samo gore. Nastavljamo dalje u dobroj atmosferi i gledatelje koji nas vjerno prate. Nadam se da ćemo ovako igrati i protiv Slaven Belupa. Spasili smo obraz gostima; jedina smo ekipa koja je danas uzela gostujući bod", rekao je Zebić kojem je drago da Hajduk i Dinamo nastavljaju napetu utrku za naslov prvaka jer vjeruje da hrvatski nogomet od toga može samo profitirati.

Kalinić: Već mi je puna kapa Kupa Uefa!

"Neće nas sreća pomaziti kao što je danas pomazila Dinamo, mi se za sve moramo krvavo izboriti", rekao je trener Šibenčana Ivica Kalinić, razočaran što nije pobjegao Slaven Belupu na dva boda prednosti, ali ipak ističe kako je bitka daleko od izgubljene.

"Nećemo još o Kupu Uefa, nije ništa propušteno, niti gotovo. Već mi je, da budem iskren, puna kapa tog Kupa Uefa! Naravno da mi je stalo do Europe, puno više od onih koji o njoj tuku na sva zvona, ali...", nije Kalinić dovršio misao, već je umjesto toga pohvalio igru Zadrana koji su se, kako kaže, izvrsno postavili od prve minute, a njihov je vratar Vuković bio nesavladiv. "Možda ću sad ispasti general poslije bitke, ali draže bi mi bilo da je Zadar igrao u najjačem sastavu jer mladi igrači kad dobiju priliku uvijek će dati sve od sebe da je maksimalno iskoriste", kaže trener Šibenika.

"Ambijent je bio fantastičan i mislim da je večerašnja utakmica bila dobra za gledanje. Igralo se s puno tempa i dinamike. Drago mi je da se nogomet u Dalmaciji razvija i nadam se da će tako biti i idućih godina. Sve u svemu, bila je ovo jedna ugodna nogometna večer. I dalje smo na trećem mjestu i sad se moramo pripremiti za utakmicu protiv Varteksa", zaključuje Kalinić.

"Igračima Šibenika nitko nema pravo zviždati"

"Ono što svakog trenera veseli i čini sretnim je kad se u momčadi dobro radi", komentirao je Kalinić činjenicu da se za njegove igrače tuku ne samo hrvatski već i inozemni klubovi. "Imamo zlatne momke, koji se uvijek trude i daju sve od sebe. I večeras su pokušali pobijediti, nikome nije do toga stalo više nego njima. I zbog toga ih nitko nema pravo kritizirati niti im zviždati", rekao je Kalinić.

"Poljud će opet gorjeti"

U svom komentaru na ostale utakmice 25. kola HNL-a, trener Šibenika posebno se dotakao Dinama i Hajduka. Dvije vodeće momčadi hrvatske lige danas su ugrabile maksimalni plijen, iako su se Inter i Cibalia pokazali znatno težim protivnicima od očekivanog. "Volio bih da Hajduk i Dinamo ovako nastave do kraja i da ta utakmica na Poljudu bude odlučujuća. Bilo bi napeto do zadnjeg kola, a Poljud bi opet gorio", zaključio je Kalinić.

P.V.
Foto: Nikša Stipaničev / CROPIX

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.