PREMIERSHIP

"Svaki klub ima barem jednog gaya. Kad se prvi otkrije, javit će ih se još stotinu"

Foto: Getty Images

IAKO tema homoseksualnosti u društvu više odavno nije tabu kao nekad, sportaši koji imaju alternativne seksualne sklonosti i dalje ih drže kao tajnu.

Kapetan Watforda Troy Deeney je uoči nastavka Premier lige gostovao u podcastu Grounded with Louis Theroux na BBC-u te, između ostalog, govorio i o toj temi.

"Službeno bih rekao da u svakoj nogometnoj momčadi postoji barem jedna gay ili biseksualna osoba. Oni su tu, sto posto su tu", rekao je Deeney pa objasnio zašto misli da se oni i dalje boje otvoriti.

"Mislim da se ljudi iz gay zajednice boje odgovornosti da budu prvi. Kad se prvi izjasni, uslijedit će gomile. Mislim da bi ih se već u prvom tjednu javilo barem 100. Jednostavno ne žele biti prvi i postati zaštitno lice", kaže 31-godišnji napadač, prenosi Goal.com.

Rekao je i da se pita zašto se mnogi otkrivaju tek nakon završetka karijere.

"Kad završe s nogometom, ragbijem, ili kojim god već sportom, kažu da su gay. Mora da je to strašan teret za nositi kroz cijelu karijeru."

Mnogi se s pravom pitaju zašto bi uopće netko ničim izazvan javno govorio o svojoj seksualnosti kad to nije javni problem nego njegova privatna stvar. Odgovor na to pitanje dao je Andy Brennan, australski nogometaš koji je nekoć igrao u tamošnjoj A-ligi za Newcastle Jetse, a danas je u amaterskom klubu. On se "outao" prošle godine.

"Prije šest mjeseci sam puno razmišljao o tome, pokušavao to sakriti i gurnuti u stranu zbog načina na koji sam mislio da bi drugi to percipirali. Ali moraš shvatiti tko si i biti ono što jesi. Zašto sam morao to podijeliti sa svijetom? Da mi bude lakše. Skinuo sam ogroman teret s leđa i sad se potpuno mogu posvetiti nogometu", objasnio je tada Brennan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.