Svaguša: Imamo momčad za naslov prvaka

UOČI 30 dana koji bi mogli odrediti uspješnost Hajdukove sezone u rezultatskom smislu, predsjednik Bijelih Joško Svaguša osvrnuo se na posao koji je Uprava napravila u prijelaznom roku. Nije doveden nijedan igrač, ali su znatno smanjeni troškovi funkcioniranja kluba nakon niza odlazaka koji su opterećivali splitsku blagajnu u prethodnoj godini.

"Ponašali smo se vrlo štedljivo i oprezno, nismo htjeli ulaziti u bilo kakav posao koji bi predstavljao kupnju nečeg što već imamo u vlastitom kadru. Istina, treba nam napadač, ali nećemo ga dovoditi pod svaku cijenu jer nam ne treba netko tko će gušiti Čopa i Vukušića. Moramo vjerovati u naše mlade igrače, oni bez sumnje imaju potrebnu kvalitetu", rekao je Svaguša u velikom intervjuu za službenu stranicu Hajduka naglasivši kako je u financijskom smislu splitski klub napravio veliki iskorak:

"Uštedjeli smo u zadnjih 12 mjeseci 2,2 milijuna eura i ispunili naš osnovni cilj - da na igrački kadar, stožer i omladinsku školu godišnje otpada maksimalno 25 milijuna kuna. Još nam otprilike treba 20-ak za ostale troškove i tako dolazimo do proračuna teškog željenih 45 milijuna kuna."

"Stvorili smo sve preduvjete za uzlet Hajduka"

Svaguša je još jednom podvukao kako novi odlasci igrača dolaze u obzir samo u slučaju nemoralne ponude krajem kolovoza koja bi zadovoljila sve strane: "Imamo igrače koji vrijede 15 milijuna eura, odbili smo 3,5 milijuna eura za Ibričića, na stolu je bila i 100 tisuća eura slabija ponuda za Anasa Sharbinija, ali nismo htjeli ni čuti za transfer, jer imamo momčad koja može osvojiti naslov prvaka, zreliji su i iskusniji godinu dana, trebat će nam malo sreće na startu prvenstva. Stvorili smo sve preduvjete za uzlet Hajduka, idućeg tjedna zatvorit ćemo financijsku konstrukciju, imamo desetak ponuda za glavnog sponzora, stoga bi u lipnju sljedeće godine na klupskom računu trebalo bi biti deset milijuna eura", ističe Svaguša dodajući kako je ispunio sva svoja obećanja u prvih 11 mjeseci od dolaska na funkciju predsjednika (drugo mjesto, Kup).

"Nikad nisam čuo na ovim prostorima da igrač traži ono što je htio Tičinović"


Sa statusima mladih i talentiranih igrača koje Svaguša vidi kao oslonac Hajduka u nadolazećim godinama Bijeli su imali puno problema od završetka prvenstva. Na ultimatum Marija Tičinovića od 65 posto odigranih utakmica u klubu su, priznaje Svaguša, samo odmahnuli rukom: "Nikad na ovim prostorima nisam čuo za takvo što, nismo mogli pristati na to."

"Za Livaju nismo primili nijednu službenu ponudu"

S najtalentiranijim hrvatskim poletarcem Markom Livajom situacija je nešto drukčija - 16-godišnji je Kaštelanin odbio potpisati profesionalni ugovor koji mu je Hajduk ponudio nakon što je milanski Inter pokazao zanimanje za njegovim dovođenjem. Livaja želi u redove prvaka Europe, to je više puta naglasio, a klub ga je zbog toga suspendirao: "Ponudili smo mu koliko smo mogli, ali pobijedila je njegova želja za odlaskom premda za njega nismo dobili nijednu službenu ponudu."

Nakon završetka sezone u mlađim kategorijama zagrebački Dinamo htio je u svoje redove dovesti trojicu "bilih tića", a za razliku od Marka Grčića, Ivan Jakov Džoni i Ivan Tomičić odbili su prelazak u redove najljućeg rivala, dok se Grčić preselio u Maksimir: "Njih dvojica su mi čim su ih zvali došli i rekli kako se ne vide nigdje drugo nego u Hajduku. Grčić mi je pak došao s naredbom da mu predočim ponudu, a zahtjev mi je poslao u kuverti s Dinamovim grbom."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.