"STRANCI SU NAS UNIŠTILI, A SAVEZ VODE MUMIJE" Brat talijanske legende napisao pismo

Foto: Getty Images / Guliver Image

PRVI PUT nakon 60 godina Italija neće igrati na Svjetskom prvenstvu. Četverostruki prvaci svijeta nisu uspjeli u dvije utakmici zabiti Švedskoj, pa ih je koštao poraz u Skandinaviji (1:0), nakon čega su sinoć odigrali bez golova na San Siru. 

Talijani su cijelu situaciju shvatili poput nogometne tragedije, a Paolo Cannavaro, mlađi brat poznatijeg Fabija, otkrio je u čemu je doista problem Azzurra...

"Ljudi, nismo izgubili Svjetsko prvenstvo sada, već prije 15 godina, kada su ljudi koji ulažu u nogomet počeli dovoditi promašaje iz cijelog svijeta u našu ligu, a oni počeli krasti mjesta domaćim igračima. Pružili smo im priliku da osjete slavu, a za to su najzaslužniji naši treneri koji su najbolji na svijetu. Nadam se da smo sada dotaknuli dno i da je ovo prilika da započnemo reformu našeg nogometa", napisao je Paolo u prvom dijelu svog pisma.
 
 
Njegov brat je kao kapetan osvojio Svjetsko prvenstvo 2006. u Njemačkoj, nakon čega je dobio i Zlatnu loptu za najboljeg igrača na svijetu. No, Paolo, bivši igrač Napolija, Parme, Verone, a od 2014. nogometaš Sassuola, ne krivi (samo) izbornika Giampiera Venturu za veliki neuspjeh...
 
"Zbogom mumijama koje kontroliraju naš nogomet. Pružite prostor mlađim generacijama koje dolaze. Sklonite nam se s puta. Svaka čast velikom Gigiju Bufonu, koji je mogao postati prvi igrač u povijesti sa šest nastupa na Svjetskim prvenstvima. Nadam se da su njegove suze posljednje koje su prolivene za naš nogomet", napisao je 36-godišnji Cannavaro. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.