Stojaković se nudi srpskoj reprezentaciji

SRPSKA košarkaška reprezentacija mogla bi biti prilično nenadano ojačana sjajnim šuterom NBA momčadi iz New Orleansa, ukoliko, naravno, Predrag Stojaković dobije poziv da se priključi izabranoj vrsti.

Nakon što pet godina nije obukao dres reprezentacije, Stojaković je na službenoj stranici španjolske košarkaške lige (ACB) otvorio vrata svog povratka pod srpskim stijeg i pozvao se na Europsko prvenstvo koje će se u rujnu odigrati u Poljskoj.

"Nisam igrao za reprezentaciju od 2003. godine, ali postoji mogućnost da ponovno zaigram. Naravno da moram o tome prvo porazgovarati s izbornikom Dušanom Ivanovićem, pa ću nakon toga donijeti konačnu odluku",  kazuje.

"Razgovarali smo već prije kvalifikacija za Euro, no nisu to bili nikakvi konkretni razgovori, tek me informirao o stanju u košarci. Niti tada mu nisam rekao da ne želim igrati za reprezentaciju, ne govorim to niti sada",  završio je Stojaković koji neprekidno igra u NBA ligi od sezone 1998/99.

Svojim igrama, a u NBA karijeri prosječno postiže 17.8 poena uz 4.9 skokova, zaslužio je tri nastupa na All-Star utakmicama, ali i nakupio bijes sunarodnjaka zbog ignoriranja reprezentacije zbog umora i obaveza u SAD-u.

Totalsport
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.