KORONAVIRUS

Što će se dogoditi s ugovorima nogometaša nakon prekida sezone?

Foto: EPA

KORONAVIRUS natjerao je UEFA-u da odgodi Europsko prvenstvo za narednu godinu, a završnice Lige prvaka i Europa lige za kraj lipnja te da nastavak nacionalnih prvenstava planira za svibanj i lipanj.

Ovakva odluka bila je vjerojatno najbolja jer već su se spominjale ogromne novčane cifre kada su u pitanju financijski gubici liga i klubova ako se prvenstva potpuno otkažu.

Gubici zbog otkazivanja bili bi razarajući

Španjolska Marca je izašla s informacijom da bi La Liga izgubila oko 700 milijuna eura kad bi se ostatak prvenstva otkazao, dok je njemački DW objavio da bi dva najveća ranga njemačkog nogometa zajedno izgubila oko 750 milijuna eura.

No i odluka da se prvenstva odgode za svibanj i lipanj također nosi ogroman broj pitanja. Ako se upravo to i dogodi, što bi se dogodilo s igračima čiji ugovori istječu 30. lipnja?

Mnogi igrači i iz pet najjačih liga Europe bit će pogođeno i nijedan agent trenutačno ne zna kako se izboriti s ovim mogućim problemom.

S jedne strane, postoje oni koji misle da bi, s obzirom na trenutačnu izvanrednu situaciju, klubovi mogli produžiti ugovore s tim igračima za još nekoliko tjedana. Drugi smatraju da možda ima nogometaša koji već pregovaraju o sljedećem angažmanu i potpisuju nove ugovore koji stupaju na snagu 1. srpnja 2020. godine.

Ostavljajući po strani pravni dio priče, Marca je navela neke od najpoznatijih igrača čiji ugovori na ljeto istječu.

Liga 1 i Seria A: Cavani, Callejón, Zlatan...

Thomas Meunier, Edinson Cavani i Layvin Kurzawa trojica su nogometaša Paris Saint-Germaina čiji ugovori istječu u lipnju, a posljednji je u poodmaklim pregovorima da se priključi Arsenalu 1. srpnja.

Dries Mertens još uvijek nije obnovio ugovor s Napolijem, iako izvještaji u Italiji navode da su dvije strane blizu postizanja dogovora, dok bi José Maria Callejón mogao biti vraćen u Španjolsku na ljeto.

Ostaje vidjeti je li Milan voljan produžiti ugovor Zlatanu Ibrahimoviću koji također istječe u lipnju.

Premijer liga i Bundesliga: Willian, Pedro, Götze...

Ne očekuje se da će Willian i Pedro Rodriguez nastaviti boraviti u Chelseaju nakon 30. lipnja, a Olivier Giroud ima ponude timova iz Serie A. Središnji bek Tottenhama Jan Vertonghen, veznjak Manchester United Nemanja Matić i playmaker Liverpoola Adam Lallana također bi napustiti svoje ekipe 30. lipnja.

U međuvremenu, u Njemačkoj, Mario Götze ima ugovor koji istječe 30. lipnja i on će najvjerojatnije napustiti Borussiju iz Dortmunda.

LaLiga: Puno igrača je pogođeno

Golman Atletico Madrida Antonio Adan, napadač Seville Nolito i zvijezda Villarreala Santi Cazorla samo su neka imena na dugom popisu igrača čiji ugovori istječu u lipnju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.