Steve Kerr nakon poraza SAD-a: Ovo više nije 1992. godina

Foto: EPA

NJEMAČKA košarkaška reprezentacija šokirala je Sjedinjene Američke Države i pobijedila ih 113:111 u polufinalu Svjetskog prvenstva te se plasirala u finale u kojem će igrati protiv Srbije. Utakmica je na rasporedu u nedjelju, kada će za brončanu medalju igrati i SAD protiv Kanade. Izbornik SAD-a Steve Kerr dao je izjavu nakon poraza.

"Košarka je postala globalan sport u posljednjih 30 godina. Ovo više nije 1992. godina. Diljem svijeta postoje dobri igrači, kao i momčadi. Nije lako osvojiti Svjetsko prvenstvo ni Olimpijske igre. Čestitam Nijemcima, bili su fantastični, zaslužili su pobijediti.

Kada smo ušli u seriju, oni su odgovorili sjajnim potezom. Napravili su što su trebali napraviti. Ponosan sam na svoje igrače, bili su hrabri cijelu utakmicu, no nismo uspjeli pobijediti", rekao je izbornik SAD-a.

"Srbima ne treba moj savjet"

Kerr smatra kako je slaba igra u obrani razlog poraza. "Čestitam Schröderu, teško ga je zaustaviti. Brz je i konstantno probija s loptom", izjavio je Kerr, pa nastavio: "Griješili smo. Mi smo trebali postaviti ritam, ali nismo uspjeli i to je otvorilo prostor za Obsta, koji je bio njihov ključni igrač."

Kerra su na kraju pitali ima li savjet za srpsku reprezentaciju, koja će se s Njemačkom boriti za svjetsko zlato. "Ne treba im moj savjet, odlično igraju", zaključio je američki izbornik, ujedno trener Golden State Warriorsa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.