Stefan GP mijenja Toyotu u Formuli i seli momčad u Beograd?

Tekst: S.T.
Foto: amco.st, AFP

SLJEDEĆE sezone bismo po prvi put u povijesti mogli gledati jednu srpsku momčad. Vlasnik momčadi Stefan GP, Zoran Stefanović u pregovorima je oko nastupa njegovog tima u "oktanskom cirkusu".


Stefanović bi tako otkupio prava Toyote koja se povukla iz Formule. Nova momčad bi se zvala Stefan GP, a Toyota bi ih opskrbljivala motorima.

"Imamo sve potrebno da odmah počnemo s testiranjima, a nove momčadi to nemaju. FIA-i će biti drago imati ekipu s ovih područja jer ih u Formuli predstavlja samo VN Mađarske u Hungaroringu", rekao je Stevanović.

Strani mediji pišu da Toyota ozbiljno razmišlja o ponudi jer bi time izbjegla plaćanje nekoliko stotina milijuna eura kazne zbog kršenja Concorde.

Stevanović je na čelu AMCO-a, tvrtke koja se bavi inženjeringom u automobilizmu, avijaciji i energetici. Mediji navode da AMCO na raspolaganju ima dva zračna tunela i da Stevanović, koji tvrdi da ima podršku Bernieja Ecclestonea, ozbiljno ulazi u Formulu.

Ovo nije prvi put da se Stefan GP spominje u svijetu Formule. 1998. se pojavila vijest da srpska momčad želi ući u Formulu 1 te da žele preuzeti bolide Mastercard Lole koja se povukla. FIA je tada odbila ponudu zbog neispunjenih financijskih zahtjeva, no ovaj put Stefanović misli ozbiljno.

Stefan GP bi tako u 2010. i 2011. koristio Toyotinu bazu u Koelnu, a nakon što Concorde istekne momčad preselio u Srbiju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.