Srpski košarkaš poslije skandala: Srbi smo, nemojte da nas ostane za pod jednu šljivu

PREKINUTA je druga utakmica finala prvenstva Srbije između Partizana i Crvene zvezde. Suci su tako odlučili jer su Grobari, navijači Partizana, pogrdno skandirali na račun obitelji igrača i uprave Zvezde. Do prekida je došlo u trećoj četvrtini, kada su Grobari svom snagom pjevali protiv Vesne Čović, supruge Nebojše Čovića, predsjednika Zvezde. Ranije su vrijeđali i obitelji košarkaša Zvezde Nemanje Nedovića i Miloša Teodosića.

Zbog toga je prvo meč nakratko bio prekinut. Iz Partizana su apelirali na navijače da prestanu, ali oni su nastavili još glasnije. Zvezda je zbog toga napustila parket, dok je naređeno i da se isprazni dvorana. No, tada su Grobari odlučili zaprijetili svojim igračima i treneru da ne igraju ako se to dogodi. Oni su ih poslušali te je tako Partizan izgubio 20:0, a Zvezda uzela naslov.

Ogorčen scenama s najvećeg derbija, na X-u se oglasio Vladimir Štimac (36), centar koji je sa Srbijom osvojio europsko, svjetsko i olimpijsko srebro. Štimac je u burnoj karijeri u tri navrata igrao za Zvezdu, ali sada nije reagirao zvezdaški, nego svesrpski:

"Dajte ljudi, nemojte i sport, dosta je više, majke mi. Pozivam vas sve da prestanete vrijeđati jedni druge. Srbi smo, ljudi smo, nemojte da nas ostane za pod jednu šljivu, ko Boga vas molim. Zapamtite da ne možemo jedni bez drugih. U državi je kaos, nemojte to da pravimo i od sporta, jedine stvari po čemu smo poznati u svijetu", napisao je Štimac, a njegov status postao je viralan. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.