REGIJA

Srpska zvijezda želi uzeti osam milijuna eura bez odigrane minute u dvije godine

Foto: EPA-EFE

SRPSKI ofenzivac Andrija Živković ove sezone nije odigrao ni minute za svoju Benficu. U klubu je od 2016., dosad ima 52 nastupa i tri gola i predstavlja razočaranje Portugalcima.

Od 23-godišnjaka koji ima 17 nastupa za Srbiju očekivalo se da postane jedna od najvećih zvijezda u Portugalu, međutim, ozljede i planovi trenera Brune Lagea utjecali su na to da se on posve izgubio.

Portugalski Record piše da Živković u Benfici zarađuje tri milijuna eura godišnje i da je ove sezone već zaradio 740 tisuća eura, a da nije kročio na travnjak.

Iako je imao ponudu turskog Fenerbahčea prošloga ljeta, odlučio je ostati u lisabonskom klubu, a iz kluba ne misli ni u sljedećim prijelaznim rokovima. Kako Record piše, riječ je o novcu.

Od sljedeće sezone ovaj će ofenzivac zarađivati još više. Ugovor s Benficom traje mu do ljeta 2021. i u posljednjoj godini ugovora imat će primanja od pet milijuna eura po sezoni.

Zbog toga Živković, tvrde Portugalci, želi ostati u Benfici do kraja ugovora, pa čak i pod cijenu da dvije godine uopće ne igra. Po isteku ugovora bi mogao besplatno otići u klub koji ga bude želio.

Record dodaje da se Živkovićev status sigurno neće promijeniti do siječnja.

Prema Transfermarktu, ovaj nogometaš vrijedi deset milijuna eura, a u Benficu je stigao iz beogradskog Partizana prije tri godine.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.