ODBOJKA

Srpska odbojkašica koja je nakosila oči suspendirana

Screenshot: SportKlub

SRPSKA odbojkašica Sanja Đurđević suspendirana je na dvije utakmice nakon što je prošlog tjedna na utakmici protiv Tajlanda u Ligi nacija napravila rasističku gestu.

Kamere su tada uhvatile Đurđević kako je prstima nakosila oči, što je stereotipno uvredljiva gesta prema ljudima iz istoka Azije.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ RASISTIČKI POTEZ SRPSKE ODBOJKAŠICE.

Osim igračice kažnjen je i srpski savez, koji mora platiti 20.000 švicarskih franaka (18.353 eura), a novac će ići u fond za borbu protiv diskriminacijskog ponašanja i edukacijske programe o kulturnoj osjetljivosti u odbojci, javio je Međunarodni odbojkaški savez.

Đurđević se odmah nakon utakmice ispričala, a kamere su je snimile kako se smije i šali s tajlandskim igračicama, koje joj očito nisu ništa zamjerile. No tisuće bijesnih ljudi na internetu potpisale su peticiju da je se kazni, a krovna odbojkaška organizacija to je i učinila.

Srpski je savez nakon incidenta pozvao javnost na razumijevanje.

"Iskreno se ispričavamo tajlandskoj ekipi i svima koji su se osjetili pogođenima. Molimo vas da ovo ne prenapuhujete. Sanja je svjesna svoje pogreške i odmah se ispričala cijeloj tajlandskoj ekipi. Samo je htjela pokazati suigračicama da počnu igrati obranu kao njihove protivnice. Nije mislila nikoga uvrijediti, ali ispalo je nespretno", objavio je srpski savez.
Đurđević će zbog suspenzije propustiti utakmice protiv Belgije i Kanade.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.