PREMIERSHIP

Srbin kojeg voli Prosinečki razbio City i pomogao Liverpoolu u utrci za naslov

Foto: Guliver Image/ Getty Images

VRLO brzo nakon početka tekuće sezone u engleskom Premiershipu postalo je jasno da će utrku za naslov prvaka voditi tek dva kluba - Manchester City i Liverpool. Međutim, priča će možda poprimiti sasvim drugu fabulu nakon večerašnjeg poraza Građana na svom Etihadu. Manchester City je pao kod kuće, a Liverpool dobio vjetar u leđa u utrci za naslov prvaka i sada je prvi s četiri boda prednosti nad aktualnim prvakom.

Momčad Pepa Guardiole ugostila je 14. momčad prvenstva Crystal Palace i izgubila s 2:3. Sve je krenulo prema planu za City i u 27. minuti Ilkay Gundogan pogodio je za vodstvo domaće momčadi, ali ono što je uslijedilo prava je senzacija 18. kola engleskog prvenstva. U samo dvije minute gosti iz Londona okrenuli su prvaka i na odmor otišli s vodstvom.

Prvo je u 33. minuti Jeffrey Schlupp postigao izjednačujući zgoditak na asistenciju Jamesa McArthura, a onda je Etihad utišao Andros Townsend zabivši možda i najljepši pogodak u 2018. godini. Majstor projektila u 35. minuti iskoristio je loše čišćenje u obrani Bernarda Silve i silovito potegnuo volej s preko 30 metara. Ederson je bio bespomoćan, a Palace slavio vodstvo i svoj 10. pogodak od ukupno 16 u Premier ligi izvan šesnaesterca.

Katalonski strateg uvidio je ozbiljnost problema i u nastavku utakmice odmah izvadio stopera Otamendija, a na travnjak poslao još jednog napadača, Sergija Aguera. No City se ni sa četiri ofenzivca nije uspio vratiti u utakmicu. Naprotiv - primio je novi gol.

U 51. minuti City je potpuno dokrajčio kapetan gostiju, Srbin Luka Milivojević, bivši zvezdaš i omiljeni igrač Roberta Prosinečkog te nogometaš koji je u listopadu 2015. izazvao kontroverzu kad se kao član Olympiakosa  nakon utakmice Lige prvaka Dinamo - Olympiakos 0:1 pred novinarima na Maksimiru pojavio sa šiltericom Crvene zvezde.

Napadao je City svim silama i tražio povratak, ali ga nije pronašao. Ipak, Kevin De Bruyne uspio je zabiti gol, ali tek za smanjenje zaostatka na 2:3. Belgijski je reprezentativac u 85. minuti ubacio centaršut s desne strane koji je završio u mreži gostiju.

Crystal Palace tako je postao tek treći kub u Premier ligi koji je Cityju na Etihadu zabio tri gola ili više otkako ga je preuzeo Pep Guardiola.

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.