košarka

Srbi o debaklu košarkaša: Hrvati su htjeli biti gori od nas. E pa rođaci, ne može!

Foto: Profimedia

ŠOKANTNIM porazom od Belgije (73:74) u Nišu i to nakon što je imala 13 poena prednosti, Srbija si je jako zakomplicirala plasman na SP iduće godine. Reprezentacija koju vodi izbornik Svetislav Pešić u drugom krugu kvalifikacija će igrati protiv Latvije, Velike Britanije i Grčke, ali uz samo jednu prenesenu pobjedu. Navijači Srbije, svjetske košarkaške velesile, nakon neočekivanog poraza su bijes iskalili na društvenim mrežama.

Utakmica s Belgijom dovršena je dan nakon što je počela jer je u dvorani Čair nestalo struje. Zato je jedan navijač Srbije napisao: "Sad možemo sami ugasiti svjetlo." Ogorčenost time što za Srbiju nisu igrali najbolji iako su završena sva klupska natjecanja, dok Slovencima sjajno igraju najveće zvijezde, jedan je navijač ovako izrazio: "Nema više NBA lige, nema Eurolige i EuroCupa, a i dalje nam igra treća liga igrača… Ali zato Dončić igra za Sloveniju i daje po 30 koševa."

Srbi naravno uvijek prate i što se događa preko Dunava pa su povukli paralelu s također nevjerojatnim domaćim porazom Hrvatske od Finske 79:81. "A Hrvati se ponadali da će biti gori od nas. E pa ne može rođaci, ne može. Tu smo, pratimo vas", "A smijali smo se jučer Hrvatima…"

U istom tonu reagirao je i bivši reprezentativac Srbije Duško Savanović: "Svaka čast Pešiću, on je trenerski velikani, ali s druge strane meni je nepojmljivo da mi u 2021. godini dovodimo čovjeka od 65 godina na mjesto izbornika, ja ne znam lažemo li se mi da smo zemlja košarke.

Ovo je jezivo. Ej, ljudi, mi smo Indijanci kao nacija. Mi zovemo čovjeka od 65 godina da nam donese rezultat, kako šansu nikome ne damo više od šest mjeseci ili godinu dana? Došao Kokoškov, otjeran, nije zadovoljio. Stvarno ne znam što mi lovimo!"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.