Srbi najbolji igrači torinskog derbija. Vlahović zabio za pobjedu Juventusa

Foto: EPA-EFE

PRVI ovosezonski torinski derbi završio je pobjedom Juventusa 1:0 u gostima kod gradskog rivala Torina na njegovom Olimpico Grande Torino stadionu. Pogodak vrijedan tri boda i skoka na sedmo mjesto Serie A nakon deset odigranih utakmica postigao je Dušan Vlahović.

Dvadesetdvogodišnji Beograđanin tako je došao do sedmog ovosezonskog gola, a utakmicu su generalno obilježili srpski nogometaši. Sve do gola Vlahovića u 74. minuti, na vratima Torina briljirao je Vanja Milinković-Savić, koji je utakmicu završio sa sedam obrana.

Netom prije pogotka, još jedan Juventusov Srbin Filip Kostić s lijevog je krila ubacio za Vlahovića, čiji je udarac glavom sjajnom paradom zaustavio Milinković-Savić. Juan Cuadrado potom je izveo korner, Danilo glavom spustio loptu, a Vlahović napokon matirao svog sunarodnjaka.

KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ VLAHOVIĆEV GOL

Ekipi Massimiliana Allegrija koja je ove sezone u velikoj krizi ovo je prva pobjeda nakon dva uzastopna poraza od Milana i Maccabi Haife. Torino Ivana Jurića koji je sada na 11. mjestu za pobjedu ne zna pet utakmica. Nikola Vlašić odigrao je cijelu utakmicu za domaćina.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.