NAPAD NA ZVEZDAŠE U SPLITU

"Splitom upravlja Torcida. Ovo je pokušaj linča na Srbe, nećemo šutjeti!"

Foto: Screenshot (N1)

U SUBOTU su u Splitu napadnuti vaterpolisti Crvene zvezde, najgore je prošao golman Kralj koji se spasio skokom u more.

Danas u Beogradu igrači srpskog kluba su prepričavali napad na njih. Napad je oštro osudio i predsjednik Crvene zvezde, Nebojša Čović, koji je također pričao na konferenciji.

"Sport je često bio vjesnik ne samo dobrih stvari. Čašica idiota može srušiti sve što se s mukom gradi godinama. Nikada se ništa slično nije dogodilo u Srbiji. Ima novinara u Hrvatskoj koji su napravili dobru analizu. Jedno je sukob navijača, a drugo napad na sportaša. Momci nisu dali nijedan povod. Ovo je organiziran napad. Huligani su bili opremljeni i to je pokušaj linča. Da ne bi hrvatsko pravosuđe pravilo ekshibicije. Split je postao grad slučaja, njime upravljaju navijačke skupine, Torcida... Na rivi su bila trojica starijih koji su megafonom pričali što treba raditi Srbima i Srbiji. Što, trebamo li šutjeti? Iako sam siguran da idiota ima na svim stranama, ovako nešto se nikada neće dogoditi u Srbiji. Pa da su ušli u trenirkama, je li to grijeh u EU? Gdje je kraj, ako je gradonačelnik Splita ranije rekao da Srbi trebaju znati gdje im je mjesto. Što očekivati kada sinoć na utakmici Torcida daje podršku ovim idiotima. Idiota ima puno više. Što da kažemo za njihovog poslanika, interesantnog prezimena Pauk? Napravljeni su propusti u osiguranju igrača. Hrvatski i svi političari u regiji trebaju se pitati gdje ovo vodi, revizija povijesti... Ne mislim da je problem da se netko u Beogradu šeta u trenirci Dinama, Cibone...", rekao je Čović pa nastavio:

"Ali ne treba biti problem da se šeta i u trenirci Zvezde tamo. Oni imaju halucinaciju oko Zvezde. Što bi se dogodilo golmanu Kralju da se ovaj s nožem nije sapleo i samo ga zakačio po nozi? Sada je na djelu zamjena teza, ovo je teško kazneno djelo, pokušaj linča. Izjava predsjednice Hrvatske ne sadrži ispriku. Ne treba ostati gluh i nijem ako krenu neke konstrukcije. Jesmo li mi krivi što smo živi? Pratit ćemo situaciju, a momci se trebaju okrenuti sportu sada. Znam da će sada biti raznih priča, a s bolesnicima je teško", završio je Ćović

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.