Brutalna borba: Bisping preživio Hendersonove udarce i postavio rekord u povijesnom revanšu

Foto: UFC

Manchester Arena bila je domaćin UFC 204 priredbe na kojoj je prvak srednje kategorije Michael Bisping po prvi put branio naslov u povijesnom revanšu s legendom sporta, Danom Hendersonom. U sunaslovnoj borbi večeri bivši prvak poluteške i petorangirani borac srednje kategorije Vitor Belfort obračunao se s devetorangiranim Gegardom Mousasijem.

Michael Bisping prvi put u karijeri je obranio pojas prvaka kojeg je osvojio početkom ljeta pobjedom protiv Lukea Rockholda. Pred svoje navijače prvi Englez s UFC titulom vratio se nakon veljače i sjajne pobjede nad Andersonom Silvom, a UFC mu je ispunio želju i dao dugo traženi revanš s Danom Hendersonom koji je najavio kraj karijere nakon ove borbe.

U prvoj rundi Bisping je nošen podrškom fanova napao Hendersona, izmjenjivali su udarce, a Henderson ubrzo otvorio ranu iznad Bispingovog desnog oka. Pola minute prije kraja runde Henderson je snažnim desnom krošeom srušio prvaka, bacio se na njega i ground and poundom ga pokušao dovršiti, ali Englez se krvavog lica uspio vratiti na noge u posljednjim sekundama. U drugoj rundi Bisping već nije dobro vidio na jedno oko, ali to ga nije spriječilo da krene u napad. Henderson je blokirao njegov high-kick, Bisping je bio agresivniji  ali na ulasku u posljednju minutu Henderson ga je opet srušio, došao do mount pozicije no Englez se uspio obraniti.

U trećoj rundi Bispingovo oko izgledalo je još gore, no direktima je pogađao protivnika dok je Henderson redao promašaje i izgubio rundu. U četvrtoj rundi Bisping je zadao neugodan udarac u međunožje, a sudac zaustavio borbu na minutu kako bi se Henderson oporavio dok je Bisping dizao publiku na noge. Publika je skandirala ime svog favorita, a Bisping opet krenuo u napad, pogodio je direkt, nekoliko low-kikcova i odnio još jednu rundu. U petoj je Henderson opet agresivniji, ali promašio je udarac koljenom. Bisping je uzvraćao s distance, a još jedan dobar pokušaj Hendersona nije pronašao metu. U posljednju minutu Bisping je ušao čvršće, a desetak minuta prije kraja letećim koljenom slabo je pogodio Hendersona, poslao ga u parter, ali nije uspio dovršiti prije posljednjeg zvona.

Mousasi prekidom porazio Belforta

Gegard Mousasi i Vitor Belfort zagrijali su publiku prije glavne borbe večeri. U prvoj rundi Mousasi je bio bolji i precizniji, pogađao je Belforta low-kickovima i u tijelo, Belfort je ušao u klinč, a Mousasi u posljednjim sekundama došao do take-downa kojeg nije stigao iskoristiti. Na početku druge runde Mousasi je pogodio direktom u glavu, pa dodao high kick, no Belfort je ostao na nogama. Mousasi zatim odvlači Belforta u parter, dolazi u mount poziciju i pokušava doći do gušenja, Belfort se nije uspio braniti od njegovih udaraca i sudac je prekinuo borbu za treću uzastopnu pobjedu Mousasija. Belfortu je ovo bio drugi uzastopni i treći poraz u posljednje četiri borbe.

Manuwa nokautirao OSP-a u drugoj rundi

Jimi Manuwa u Manchester je stigao s velikim ambicijama i porukom da je spreman nanijeti bol svakom protivniku, a to je i pokazao u oktogonu. Već u drugoj rundi nokautirao je Ovincea St.Preuxa i vratio se pobjedom godinu dana nakon posljednje borbe i poraza od Anthonyja Johnsona.

U prvoj rundi St.Preux je dobro otvorio, zadao par udaraca, no Manuwa je uzvratio kickovima. OSP je ušao u klinč uz kavez, gdje su izmjenjivali udarce koljenima. St.Preux je uspio pogoditi protivnika, ali Manuwa uzvraća udarcem u tijelo. Ubrzo opet ulaze u klinč nakon kojeg OSP ruši Manuwu na koljena. Manuwa je uspio uhvatiti protivnika u giljotinu, ali ga nije dovršio, OSP se izvukao i popeo na njegova leđa. Manuwa je na kraju runde uspio pogoditi OSP-a laktom i koljenom. U drugu rundu OSP je ušao agresivnije, pogodio par low-kickova, no Manuwa je brzo uzvratio i nakon St.Preuxovih promašaja probao letećim koljenom i pogodio već umornog OSP-a u tijelo. Desnicom ga je dobro zatresao, a ljevicom poslao na tlo. Manuwa je skočio na protivnika i dovršio brutalnim udarcima. Drugi je to uzastopni poraz OSP-a nakon onog od Jona Jonesa u travnju, i treći u posljednje četiri borbe.

Mirsad Bektić došao je do sjajne pobjede protiv Russela Doanea nakon godinu i pol pauze. Bektić je rano u prvoj rundi uhvatio svog protivnika s leđa i nakon nekoliko neuspjelih pokušaja uspio ga srušiti i pola minute prije kraja runde stražnjim gušenjem prisilio Doanea na predaju. Bektiću je to bila četvrta pobjeda u UFC-u, a u profesionalnoj karijeri još ne zna za poraz.

Stefan Struve gušenjem je došao do pobjede protiv Daniela Omielanczuka u drugoj rundi. Obojica su krenula agresivno od početka, izmjenjivali su udarce, a Struve koljenom otvorio protivnika i desnicom ga pogodio u lice. Ipak, Omielanczuk je i dalje napadao, ušli su u klinč iz kojeg Struve uspijeva zadati par udaraca, pokušao je doći do gušenja, ali Omielanczuk se sjajno izvukao i uzvrati koljenima. Izbjegao je Poljak u drugi pokušaj gušenja i u parteru su dočekali kraj runde. U drugoj obojica napadaju koljenima, Poljak ulazi u klinč i pokušava doći do takedowna, Struve se izvukao i iz klinča pogađa koljenom, završili su u parteru, a Struve D`Arce gušenjem uspio prisiliti Omielanczuka na tapkanje.

UFC 204, rezultati

Michael Bisping def. Dan Henderson

Jednoglasna sudačka odluka 5. runda 5:00

Gegard Mousasi def. Vitor Belfort

TKO 2. runda 2:43

Jimi Manuwa def. Ovince Saint Preux

KO 2. runda 2:38

Stefan Struve def. Daniel Omielańczuk

Submission (d’arce gušenje) 2. runda 1:21

Mirsad Bektić def. Russell Doane

Submission (gušenje s leđa) 1. runda 4:22

Iuri Alcântara def. Brad Pickett

Submission (trokut gušenje) 1. runda

Damian Stasiak def. Davey Grant

Submission (armbar) 3. runda 3:56

Leon Edwards def. Albert Tumenov

Submission (gušenje s leđa) 3. runda 3:01

Marc Diakiese def. Łukasz Sajewski

TKO 2. runda 4:40

Mike Perry def. Danny Roberts

KO 3. runda 4:40

Leonardo Santos def. Adriano Martins

Podijeljena sudačka odluka (28-29, 29-28, 29-28) 3. runda 5:00

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.