Spektakl moguć u 2. kolu olimpijskog teniskog turnira. Đoković igra protiv Nadala?

Foto: EPA

ODRŽAN je ždrijeb teniskog turnira na Olimpijskim igrama. Mogući spektakl zakazan je već za drugo kolo, kada bi se na terenima Roland Garrosa mogla susresti dvojica tenisača koji su za mnoge i najbolji svih vremena. Budu li uspješni na startu, u 2. kolu mogli bi se ogledati Novak Đoković i Rafael Nadal.

Bit će to nastavak jednog od najvećih rivalstava u tenisu svih vremena. Dosad su igrali 59 puta, a Đoković ima minimalnu prednost 30:29. Danas je srpski tenisač daleko spremniji od ljevorukog Španjolca, koji u 39. godini nakon operacija i oporavka nanovo pokušava doći do svjetskog vrha. Tik do Jannika Sinnera, koji je na njemu, nalazi se Đoković, trenutačno drugi igrač svijeta.

Nadal vodi 8:2 protiv Đokovića na terenima Roland Garrosa

Đoković je u karijeri osvojio 24 Grand Slam titule, što je i teniski rekord. Nadal ima dvije manje, ali i 14 naslova na Roland Garrosu, na kojem se olimpijski turnir i održava. Protiv Đokovića na pariškoj zemlji ima 8:2.

Da bi do njihovog novog meča došlo, Đoković, koji nikad nije osvojio olimpijsko zlato, u prvom će kolu morati pobijediti Matthewa Ebdena. Nadala, olimpijskog pobjednika iz 2008., čeka Marton Fucsovics. Sinnera nema na Igrama, pa je prvi nositelj turnira Đoković. Drugi je Carlos Alcaraz i on otvara protiv Hadyja Habiba. 

Hrvati saznali suparnike

Što se hrvatskih predstavnika tiče, zlatni olimpijski teniski par Nikola Mektić i Mate Pavić u 1. kolu OI-ja u Parizu igrat će protiv njemačke kombinacije Dominik Koepfer i Jan Lennard Struff. Branitelji naslova i osmi nositelji turnira bi, u slučaju pobjede nad Nijemcima, u 2. kolu išli na boljega iz dvoboja grčke braće Tsitsipas i Portugalaca Nuna Borgesa i Francisca Cabrala. 

Petra Martić (WTA-97.) će imati svoj olimpijski debi protiv Španjolke Cristine Busce, 60. tenisačice svijeta, koju je pobijedila lani u Montrealu. Ako prođe Španjolku, Dućanka bi išla na pobjednicu dvoboja Čehinje Karoline Muchove i Kanađanke Leylah Fernandez.

Donna Vekić (WTA-21.) u prvom kolu ide na Talijanku Luciju Bronzetti, 67. igračicu svijeta, koju je svladala na travi WTA turnira u Bad Homburgu prije dva mjeseca. Osječanku, ako pobijedi Talijanku, čeka bolja iz sraza Kanađanke Biance Andreescu i Dankinje Ciare Tauson.

U mješovitim parovima Vekić i Mate Pavić idu na kineski par Qingwen Zheng i Zizhen Zhang, a, u slučaju pobjede, na pobjednika dvoboja španjolskog para Sorribet-Granollers i australske kombinacije Ebden-Perez.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.