EURO 2020

Španjolski vratar o autogolu protiv Hrvatske: Sunce mi nije smetalo...

Foto: EPA

UNAI SIMON (24) mogao je biti tragičar Španjolske na Euru. Na kraju je ispao jedan od junaka jer je obranio nekoliko velikih prilika Hrvatske u ludoj utakmici osmine finala Eura.

Podsjetimo, Španjolska je izbacila Hrvatsku 5:3 pobjedom u Kopenhagenu u produžecima, nakon što je u 90 minuta završilo 3:3. Upravo je španjolski vratar Simon komično kiksao kod prvog gola na utakmici u 20. minuti.

Suigrač Pedri vraćao je loptu Simonu, međutim, lopta je prošla preko noge španjolskog vratara i završila u mreži. Tako je Hrvatska prvi i jedini put vodila u toj utakmici. Ipak, Španjolci su do kraja zabili još četiri gola i spasili svog vratara.

Simon će biti prvotimac i u četvrtfinalnoj utakmici Španjolske protiv Švicarske, koja se igra u petak od 18 sati u Sankt Peterburgu. 

Uoči utakmice Simon se pojavio na presici i prvi put govorio o nevjerojatno primljenom pogotku.

"Izmučilo me što sam taj gol morao pogledati šest ili sedam puta. Ne mogu naći objašnjenje. Sunce mi nije smetalo. Pokušao sam iskontrolirati loptu i umjesto da je smirim, ostao sam bez nje. To je nesreća", rekao je Bilbaov vratar.

Novinari su ga pitali je li danas bolji vratar nego što je bio uoči Hrvatske.

"Svaki dan sam bolji. Postoje male stvari koje možete poboljšati, ali ja sam bolji nego jučer i gori od sutra. Nisam vratar prvog gola koji smo primili."

Veliku utjehu Simonu pružio je David de Gea, rezervni vratar Španjolske.

"Ostao je i čekao me. Ono što je rekao jako me razuvjerilo. Zadržat ću to za sebe, puno mi je pomogao."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.