Španjolci: Ovako se Barcin bjelokosni razbijač pretvorio u danskog velemajstora

Screenshot: Twitter

BARCELONA je u 20. kolu La Lige izborila domaću pobjedu nad Sevillom (3:0) koja bi se mogla pokazati ključnom u borbi s Realom za osvajanje naslova. Naime, kombinacijom tog trijumfa i Realovog poraza kod Mallorce (1:0) istog dana, Barcelona je prednost na vrhu pred najvećim rivalom i aktualnim prvakom Španjolske povećala na velikih osam bodova.

Doveden je da razbija i blokira. Osim toga, ne igra

Velemajstorski potez ne samo te utakmice, koji je otključao veliki trijumf, izveo je igrač od kojeg se to nikada ne bi očekivalo. Franck Kessie ljetos je došao u Barcelonu kao slobodan igrač iz Milana. Međutim, defenzivni veznjak koji je bio jedan od ključnih igrača šampionskog pohoda Milana, u Barceloni je do sada kao starter odigrao samo sedam utakmica. Stalna rezerva bio je to i na utakmici protiv Seville, ali se već u osmoj minuti ozlijedio nezamjenjivi Sergio Busquets.

Kessie ga je zamijenio i 50 minuta kasnije izveo jedan od poteza sezone. Primio je loptu u kaznenom prostoru Seville i već samim tim iznenadio. Ali, to što je bio na dijelu terena na kojem mu "nije mjesto" ubrzo su svi zaboravili jer je Kessie okružen leđima golu te s tri suparnika oko sebe, izveo nešto nezaboravno.

Španjolska se klanja Kessieju jer se "pretvorio u Laudrupa"

Lažnjakom, okretom i onda podvaljivanjem lopte u prostor, sve je brojne čuvare poslao u prazno i tako prema golu otvorio put Jordiju Albi. On je nakon ovakvog Kessiejevog poklona lako zabio. Svi španjolski mediji slave Kessieja i njegov potez utakmice. Marca pod egidom "Umjetnik" piše: "Kessie nije igrač briljantnih poteza. Barcelona ga nije dovela zbog toga zato što u momčadi ima dovoljno igrača kojima je to zadatak.

Razbijač iz Obale Bjelokosti je tu da momčadi dade snagu, destrukciju i da tvori neprobojni blok. Snažan je i jak. Međutim, toga dana on se odlučio preobući u Michaela Laudrupa, danskog velemajstora raskošnih poteza koji je pet godina (1989-94) oduševljavao barceloniste u Cruyffovom dream teamu koji je osvojio sve. Kessie je izveo potez u njegovom stilu, nevjerojatan i čudesan."

As također uspoređuje Kessieja sa slavnim Dancem. "Gledatelji na Camp Nouu trljali su oči u čudu i nevjerici. Kessie je postao Laudrup. Onaj od kojeg se to najmanje očekivalo namjestio je ključni gol genijalnim dodavanjem."

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GENIJALNU AKCIJU I ASISTENCIJU KESSIEJA

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.