PREMIERSHIP

Southampton jedva sačuvao prednost 4:0, Ward-Prowse se upisao u povijest

Foto: Getty Images

U PRVOJ nedjeljnoj utakmici 7. kola Premier lige Aston Villa je kod kuće izgubila od Southamptona 4:3. Gosti su nakon sat vremena igre imali četiri gola prednosti, a onda u sudačkoj nadoknadi umalo sve prosuli.

Southampton je već na poluvremenu vodio 3:0. Poveo je golom Vestergaarda u 20. minuti na asistenciju Ward-Prowsea, koji je sam postigao sljedeća dva gola, oba iz slobodnih udaraca. U 58. minuti na 4:0 povisio je Ings.

Ward-Prowse je tako postao tek deveti igrač u povijesti Premiershipa s dva gola iz slobodnjaka na istoj utakmici, a prvi nakon Christiana Eriksena za Tottenham protiv Swanseaja 2015. godine.

Četiri minute kasnije smanjio je Mings i činilo se da će Sveci ipak rutinski provesti utakmicu kraju. Međutim, u trećoj minuti sudačke nadoknade Watkins je iz penala smanjio na 4:2, a u sedmoj je Grealish postigao treći gol Ville, ali za potpuni povratak ipak nije bilo vremena.

Southampton je tako zabilježio najbolji početak sezone u posljednjih šest godina s 13 bodova iz šest utakmica te trenutačno drži visoko treće mjesto, dok je Villa šesta s bodom manje i utakmicom manje. Ovo joj je tek drugi poraz u sezoni, a među četiri pobjede joj je i ona nevjerojatna 7:2 protiv prvaka Liverpoola.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.