Slučaj Josha Barnetta ispisao je povijest

Foto: Instagram

40-GODIŠNJI Josh Barnett dobio je zeleno svjetlo za povratak borbama, nakon odluke USADA-e o konačnom povlačenju suspenzije zbog pozitivnog doping testa. Bivši UFC-ov prvak pao je na izvannatjecateljskom testiranju u prosincu 2016. godine. Nije se borio od rujna iste godine, kada je u Hamburgu "ugušio" Andreija Arlovskog.

Barnett je bio pozitivan na supstancu ostarine, ali njegov pravni tim uspio je dokazati da je riječ o kontaminiranoj supstanci. Nakon dvije godine pravne borbe Barnett se izvukao s javnom opomenom. Riječ je o povijesnoj odluci otkako je USADA-a u partnerstvu s UFC-om jer je Garnett prvi borac koji je izvukao iz suspenzije, a bio je pozitivan na supstancu za poboljšavanje performansi.

Barnetta se sjećamo iz kultnih okršaja s Mirkom Filipovićem (tri puta je izgubio). No, sjećamo se i njegove crne povijesti s doping aferama koja seže još od 2001. godine i UFC-a 34 kada je pobijedio Bobbyja Hoffmanna. Samo godinu dana kasnije, piše Fightsite, ponovio je prekršaj kada je osvojio titulu pobijedivši Randyja Couturea, a istu stvar napravio je i 2009. uoči dogovorenog meča s Fedorom Emelianenkom koji je otkazan svega 10 dana prije održavanja.
 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.