Slovenski rukometaši ostali bez medalje. Španjolska osvojila broncu

Foto: Profimedia

ŠPANJOLSKI rukometaši osvojili su brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu. U susretu za treće mjesto bili su bolji od Slovenije s 23:22. Peta je to olimpijska medalja za španjolsku mušku rukometnu reprezentaciju, a ujedno i peta bronca. Slovenci su i dalje bez odličja u ovom sportu.

Ogled za broncu bio je napet od prve do zadnje minute. Nijedna reprezentacija se nije uspjela odvojiti na prednost veću od dva razlike. U neizvjesnoj završnici Španjolska je dvije minute pri kraja povela dva razlike golom Alexa Dujšebajeva, da bi Jure Dolenec ubrzo smanjio zaostatak iz sedmerca. Slovenija se potom obranila i imala napad za produžetke, ali nije ga iskoristila. Tako je i drugi susret zaredom izgubila s jedan razlike - Danska ju je u polufinalu pobijedila 31:30.

Najbolji kod Španjolske bio je Aleix Gomez Abello s pet golova, dok je četiri zabio Agustin Casado. Dolenec, novi igrač našičkog Nexea, kod Slovenije je postigao šest pogodaka (svih šest iz sedmeraca), a Blaž Janc se pet puta upisao u strijelce.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.