Slovenski mediji: "Ognjeni" odlaze iz Čateža zbog loših odnosa između država

"SUSJEDI su za novu bazu izabrali Rovinj i Hrvatska se više neće pripremati u Čatežu. 'Odnosi sa Slovenijom nisu bajni", citira Bilića Žurnal24.

> Video: Slovencima pozdrav iz Rovinja

Na njihovoj stranici ističe se kako se za utakmicu kvalifikacija za SP protiv Andore, Hrvatska neće pripremati u standardnoj bazi - Čatežu. "Ognjeni će se preseliti u Rovinj i ne skrivaju da su na to utjecali odnosi među državama".

Prvi razlog za promjenu baze trebale bi biti sponzorske obaveze, jer HNS ima nerazjašnjene obaveze prema Adris grupi, rovinjskoj tvrtki koja se bavi duhanom i turizmom, pišu Slovenci.

Bilić onemogućio Srebrićev pokušaj da demantira političke  razloge odlaska iz Čateža

Žurnal24 napominje kako su u hrvatskoj reprezentaciji na vidjelo izašli različiti službeni stavovi o razlozima odlaska hrvatske reprezentacije iz njihovog resorta. Iako je glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić opovrgnuo da iza odluke o selidbi iz Čateža stoje politički razlozi, izbornik Slaven Bilić je bio iskren:

"Naš stručni stožer bio je potpuno autonoman pri odlučivanju o pripremnoj bazi reprezentacije i zajedno smo odlučili kako je Rovinj najbolje rješenje. Više je razloga za to: ne igramo kod kuće i blizina Zagreba nije ključna. Također, vremenske prilike u Rovinju su bolje nego u Sloveniji. Ne želimo bježati od činjenice da odnosi Hrvatske i Slovenije nisu bajni. Ne miješamo politiku i sport ako omjeri nisu idealni. Tome moramo dodati i sponzorske obaveze, ali od ovoga svega, nama je najvažnija utakmica koja je pred nama", donose Slovenci Bilićev ekspoze.

Na kraju teksta napominje se kako je Hrvatski nogometni savez godišnje za smještaj reprezentativaca i korištenje igrališta u Brežicama, u Sloveniji ostavljao 100 tisuća eura.

Slovenci su, do sada, prilično suzdržano pratili promjene u politici HNS-a, a raspisali su se tek kada im je i drugi put uručena odbijenica.

Slaven "nije bajno" Bilić citira se i u listu 24uhr, koji podsjeća i da se hrvatski izbornik zahvalio Slovencima na gostoprimstvu iskazanom tijekom proteklih godina.

"Zorislav Srebrić, glavni tajnik HNS-a, istaknuo je da nije bilo političkog pritiska po pitanju odluke o napuštanju Čateža", dodaje se u tekstu.

Bilićeve i Srebrićeve izjava prenijeli su svi slovenski mediji, ali još uvijek nema kritičnih reakcija ni komentara.

A.K.,D.R.
Foto: K.H., screenshot Žurnal24

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.