Slovenci bolji od Repešinih trupa

NAKON pobjede i poraza od Poljske, košarkaši su nastavili s pripremama u Poreču. U goste je došla Slovenija, dužnik iz Beograda i Saitame. Susjedi su opet bili jači; u dvorani Žatika slavili su rezultatom 82:78.

Slovenci su veći dio utakmice imali prednost protiv izabranika Jasmina Repeše, ali Hrvatska je ipak na kraju došla u priliku izboriti produžetak ili čak pobjedu.

Marko Popović i Zoran Planinić bili su na poštedi, pa su igru kreirali Ukić i Kus. Oni su uz pomoć Marija Kasuna držali utakmicu ravnopravnom. Slovenci su samo tricma napravili veliku prednost i stigli do +13 u drugoj četvrtini. Do poluvremena Hrvatska je preko Ukića, Nicevića i Vujčića smanjila na pet razlike.

U drugom dijelu utakmice Slovenci su i dalje stvarali prednost tricama i serijom koševa, a naši tek onda počeli igrati kako ne bi previše zaostajali.

Kod rezultata 80:78 za Slovence, pola minute prije kraja, Erazem Lorbek je zaustavio prodor Roka Ukića, a u kontranapadu je Boštjan Nachbar postavio konačan rezultat.

Najefikasniji u hrvatskom dresu bio je Ukić s 21 poenom, dok su Marko Banić i Mario Kasun dodali po 12 koševa. Sloveniju su predvodili Jaka Lakovič s 13 i Samo Udrih s 12 poena.

Priliku za uzvrat naša će reprezentacija imati već sutra (nedjelja), kada je u Pazinu na rasporedu druga utakmica ovih suparnika koji s velikim ambicijama očekuju rujanski Eurobasket u Poljskoj. 

Hrvatska - Slovenija 78:82 (21:25, 18:19, 20:25, 19:13)

Hrvatska: Ukić 21, Kasun 12, Banić 12, Rozić 11, Nicević 10, Vujčić 7, Kus 2, Tomas 2, Tomić 1, Rančić, Stojić, Lončar.

Slovenija: E. Lorbek 14, Laković 13, S. Udrih 12, Nachbar 10, Golemac 8, Slokar 7, Brezec 5, Dragić 5, D. Lorbek 3, Zupan 2, Jagodnik 2, Vidmar 1, Klobučar.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.