FORMULA 1

Skandal u Formuli 1, Racing Point prijavio Renault: "Pripremamo se za obranu"

Foto: Getty Images

NAKON završene VN Japana, objavljeno je kako je momčad Racing Pointa podnijela žalbu protiv Renaulta zbog postavki na njihovim bolidima s kojima su mogli steći nedozvoljenu prednost u odnosu na konkurente.

Racing Point vjeruje da je Renault imao unaprijed zadane postavke kočnica po krugu, što nije dozvoljeno pravilnikom. Nakon saslušanja kod sudaca, ustanovili su da im za provjeru toga treba neko određeno vrijeme te da će dok ne naprave sve provjere Renaultu biti oduzeti upravljači i kontrolne elektronike bolida.

Nakon što se odrađene sve potrebne provjere, glavni sudac ovog eventa odlučit će je li bilo kršenja pravila. 

Renault je u priopćenju za medije prihvatio na što je Racing Point žalio, ali su napisali da će se i oni pripremiti za sljedeće saslušanje kako bi izbjegli kaznu.

"Renault F1 Team priznaje protest uložen od strane Racing Pointa vezan uz njihov sustav balansa kočnica nakon VN Japana. Predstavnici momčadi sastali su se sa sucima utrke u Suzuki, no zbog složenosti dokumenta od 12 stranica kojeg je pripremio Racing Point, novi sastanak će se održati budućeg datuma koji nije definiran. Renault F1 Team planira iskoristiti ovu pauzu kako bi pripremili jednako detaljan dokument kojim će rigorozno braniti svoju poziciju", poručili su iz Renaulta na Twitteru

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.