Sjajnom Buttonu šesta pobjeda u sezoni: Ovaj bolid je čudovište

BRITANAC u BrawnGP-u Jenson Button slavio je na petom izdanju Velike nagrade Turske, sedmoj utrci sezone Svjetskog prvenstva u Formuli 1. Došao je Button do šeste pobjede u sezoni i sedme ukupno u karijeri. Drugoplasiranom je timskom kolegi Rubensu Barrichellu pobjegao već na ogromnih 26 bodova prednosti.

Postao je Button također prvi pilot u povijesti VN Turske koji je pobijedio utrku, a da nije startao s pole positiona. U prijašnja je tri izdanja kao prvi u utrku startao trostruki pobjednik zaredom, Ferrarijev Brazilac Felipe Massa. U prvom izdanju utrke, 2005. godine, pobijedio je Kimi Räikkönen u McLarenu.

S najboljeg je mjesta u nedjelju krenuo Red Bullov Sebastian Vettel, jedini pilot koji je ove sezone, u Kini, uspio dobiti Buttona. Pogriješio je, međutim, pri kraju prvog kruga. Britanac je to iskoristio i lagano ga zaobišao ne dovevši nakon toga u pitanje svoje prvo mjesto niti u jednom trenutku.

Button: Ovaj bolid je čudovište

Drugo je mjesto izborio Red Bullov Australac Mark Webber, koji je u utrku krenuo s četvrte pozicije. Njegov momčadski kolega Sebastian Vettel, koji je u utrku krenuo prvi, završio je na trećem mjestu, ispred Toyotina Talijana Jarna Trulog, Nijemca Nica Rosberga iz Williamsa i Brazilca Felipea Masse iz Ferrarija. Sljedeća se utrka, osma u sezoni, vozi za dva tjedna, 21. lipnja, pred Buttonovim navijačima u Silverstoneu, za VN Velike Britanije.

"Ovaj bolid je čudovište, danas je bilo fantastično pripremljeno. U prošlim utrkama bilo je nekoliko nedostataka koji su dosta utjecali na moju vožnju i nisu odgovarali mom načinu vožnje, ali danas je bio upravo nevjerojatan. Zahvaljujem svima u momčad, napravili su strašan posao. Zaista bi volio da su svi dečki iz momčadi sada uz mene na podiju, zaslužili su oni to, međutim nisu mi dozvolili, mogao sam samo jednog dovesti", rekao je uz osmijeh Jenson Button.

Formula 1, VN Turske, redoslijed:

1. Jenson Button (VB / BrawnGP-Mercedes)

2. Mark Webber (Aus / Red Bull Renault) +6.7 sek

3. Sebastian Vettel (Aus / Red Bull Renault) +7.4

4. Jarno Trulli (Ita / Toyota) +27.4

5. Nico Rosberg (Njem / Williams Toyota) +31.5

6. Felipe Massa (Bra / Ferrari) +39.9

7. Robert Kubica (Polj / BMW Sauber) +46.2

8. Timo Glock (Njem / Toyota) +46.9

...

Formula 1, redoslijed vozača u ukupnom poretku:

1. Jenson Button (VB / BrawnGP-Mercedes) 61 bod

2. Rubens Barrichello (Bra / BrawnG-Mercedes) 35

3. Sebastian Vettel (Njem / Red Bull Renault) 29

4. Mark Webber (Aus / Red Bull Renault) 27.5

5. Jarno Trulli (Ita / Toyota) 19.5

...

Formula 1, redoslijed konstruktora:

1. BrawnGP-Mercedes 96 bodova

2. Red Bull-Renault 56.5

3. Toyota 32.5

4. Ferrari 20

5. McLaren-Mercedes 13

Totalsport
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.