"Šibenik? Banda lopova i nesposobnjakovića. Neka se bave nogometom, a ne švercom"

Foto: Kristina Stedul Fabac /PIXSELL

ČITAV proljetni dio natjecanja za ulazak u SuperSport HNL pratimo mrtvu trku Šibenika i Zrinskog. Niz nepobjedivosti oba kluba je impresivan i u zadnja tri kola Prve NL Zrinski ulazi s dva boda viška u odnosu na momčad Marija Carevića. Šibenik je u petak s 4:0 pobijedio Sesvete i dva je dana bio lider, no u nedjelju je u dramatičnoj završnici Zrinski kao gost pobijedio Jarun 2:1. Pobjednički gol zabio je Dominik Dogan u 94. minuti, a pogodak je postignut iz evidentnog zaleđa. 

"Znate da ne volim i da jako rijetko spominjem suđenje, ali ovaj cirkus kojeg je radio Majstrović moram komentirati. Dugi aut i prenošenje lopte i gol iz metar velikog auta, vidjet ćete na snimci, nemoguće je to ne vidjeti. A to je bio samo vrhunac, čitavo vrijeme, nama ne sudi prednost, njima sudi, istu ruku nama svira, njima ne svira ni jednu, puno odluka koje su išle na njihovu stranu. Bilo je naravno i dosta nervoze, željeli smo se pokazati protiv lidera, a onda doživiš da ti sudac odluči takvu utakmicu", nakon susreta ljutito je pričao trener Jaruna Jerko Leko. 

U Šibeniku se još nisu službeno oglasili oko spornog raspleta nedjeljne utakmice, ali smo zato odlučili čuti što o svemu misli kontroverzni vlasnik Zrinskog Ivan Komak. Komak je odbio komentirati činjenicu da mu je klub važne bodove u utrku za elitnim razredom uzeo iz nedopuštene situacije, a umjesto toga je težište prebacio na Šibenik.

Gospodine Komak, kako komentirate situaciju iz koje je Dominik Dogan zabio Jarunu za pobjedu u 94. minuti? Je li po vama pogodak pao iz zaleđa?

Nemam pojma za zaleđe, nisam vidio snimku i ne čitam portale. No, pitam vas ja sad nešto. Šibeniku su dosudili devet penala, pa o tome ne pričaju. Dolaze kod nas, pa neka nas pobijede ako su tako bolji kao što pričaju. Ne želim gubiti vrijeme na njih. Svaku utakmicu donose 50 tisuća eura da bi stimulirali ekipe koje igraju protiv nas.

Neka, na to imaju pravo. Jarun je u posljednje vrijeme stalno igrao s mladim igračima, a baš su protiv nas zaigrali Ibanez i svi stariji iskusniji igrači. Ništa to nije slučajno. Ali, mene nije briga za Šibenik i stvari čime se oni služe. Mi želimo biti gospodski klub, mi pobjeđujemo, u formi smo i kad nam dođu, dobit će pet komada, što će biti točka na i. 

U redu, ali moram se vratiti na Doganov gol iz 94. minute. Neshvatljivo je da pomoćni sudac nije pokazao zaleđe. Također, sporna je i kontra Jaruna koju je sudac u 89. minuti vratio i nadoknada vremena od šest minuta za koju nije bilo potrebe? Možete li nešto reći o tome?

Zaleđe... Pa Šibenik svaku utakmicu pobijedi golovima iz zaleđa ili penala. Devet penala, sedam golova iz zaleđa. Nikad nisam htio o tome pričati. Ne želim uopće pričati o tome. Neka igraju nogomet, a ne da se bave švercom. Ako Savez želi, neka onda Šibenik gurne u SHNL. Lopovi, ispali su i opet će ispasti. To je banda nesposobnjakovića. Trener im je na našu utakmicu protiv Jaruna došao s torbom punom novca i kad smo dali gol za pobjedu, samo je pobjegao. Ma, ne želim uopće pričati o njima. 

Vedran Ješe je u emisiji Stadion rekao da bi želio da Šibenik uđe u SHNL jer se radi o klubu s tradicijom, a pozvao je i HNS da se pozabavi pitanjem klubova bez stadiona jer smatra da njima nije mjesto u elitnom razredu. Što kažete na to?

Kakve veze ima stadion s bilo čime? Svugdje su stadioni gradski. Taj Ješe ne zna gdje živi. Koji rukometni klub ima dvoranu? Pa je li Gradski vrt gradski stadion? Naravno da je. Spominje tradiciju Šibenika. Točno, Šibenik ima tradiciju nesposobnih ljudi. Uđu i ispadnu.

Zapamtite što ću vam sad reći. Zrinski će iduće sezone biti prvak Hrvatske. Zadnje kolo ćemo proslaviti s pet bodova prednosti. Osijek će prvi put u povijesti imati prvaka Hrvatske. Dragi Bog je s nama. Nekoliko utakmica smo pobijedili golovima u 93. ili 94. minuti.

Prije toga bi pogađali stative i prečke, ali dragi Bog je baš htio da sve skupa bude dodatno dramatično. Za prvu ligu mi treba sedam igrača. Treba mi vezna linija. Imamo Dogana, najboljeg špic igrača. Imamo par golmana, a sve ostalo ćemo polako pronaći. Šibenik želi samo ući u prvu ligu, a ja želim biti prvak. Tu je razlika između mene i njih. 

 

Do kraja sezone Zrinski Osječko 1664 na domaćem terenu igra protiv Sesveta i Šibenika, dok će gostovati kod Vukovara 1991. Osim kod Zrinskog Osječko 1664 u zadnjem kolu, Šibenik do kraja na svom Šubićevcu dočekuje Vukovar 1991 i Dubravu Tim Kabel.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.