TENIS

Serena Williams: Mlada sam, želim uživati dok još mogu hodati

Foto: EPA

SERENA WILLIAMS je u trećem kolu US Opena izgubila od Zagrepčanke Ajle Tomljanović (7:5, 6:7, 6:1), koja od 2014. godine nastupa za Australiju, i tako završila karijeru. Najveća tenisačica u povijesti u mirovinu odlazi s 40 godina i osvojene 73 pojedinačne titule, 23 Grand Slam naslova te četiri zlatne olimpijske medalje.

"Hvala svima koji su bili uz mene toliko godina, doslovno desetljeća. No sve je započelo s mojim roditeljima, koji zaslužuju sve. Zahvalna sam na njima. Ovo su suze radosnice. Ne bih bila Serena da nije bilo Venus, stoga ti hvala, Venus. Ona je jedini razlog zašto Serena Williams postoji", izjavila je Serena Williams nakon meča protiv Tomljanović.

Williams je na prvom mjestu WTA ljestvice provela 319 tjedana, a samo od turnira zaradila je 94 milijuna dolara. Konačni omjer u karijeri joj je 858-155. "Bila je to zabavna priča. Najveće putovanje u mojem životu. Zahvalna sam svima koji su rekli 'naprijed, Serena'. Sretna sam što sam ovdje", dodala je.

"Mirovina? Nikad ne znaš"

Odgovorila je na pitanje hoće li promijeniti odluku o mirovinu: "Ne vjerujem, ali nikad ne znaš. Sada sam spremna biti mama i istražiti što je drugačija verzija Serene. Tehnički, još sam jako mlada pa bih htjela uživati ​​u životu dok još mogu hodati", zaključila je Williams.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.