Schild razbila konkurenciju u Courchevelu, ispale i Vonn i Riesch

AUSTRIJSKA skijašica Marlies Schild i dalje nema nikakve konkurencije u slalomu. Pobijedila je i ove nedjelje u utrci kojoj je domaćin bio Courchevel, s nevjerojatnom razlikom u odnosu na konkurenciju.

Pobijedila je Schild sa čak sekundom i 87 stotinki prednosti u odnosu na drugoplasiranu Finkinju Tanju Poutiainen. Druga je ovo ovosezonska slalomska pobjeda za Schild u drugom nastupu, a ukupno je u karijeri ovim došla do već 31. slavlja u Svjetskom kupu.

Inače, u prvoj vožnji je Schild također vodila i to ispred Njemice Höfl-Riesch, Šveđanke Pietilae-Holmner i Slovakinje Zuzulove. No, sve te tri skijašice nisu uspjele završiti drugu vožnju, a to je najbolje iskoristila Poutiainen koja je na kraju osvojila drugo mjesto. Poziciju na podiju je osigurala još malena Austrijanka Zettel, ali je, primjerice, njen zaostatak na kraju bio čak dvije sekunde i 19 stotinki. Ilustracije radi koliki je bio razdor između Schild i svih ostalih, recimo i da je peta Slovenka Maze zaostala čak tri sekunde i 60 stotinki.

Schild je s ovih 100 bodova skočila na peto mjesto ukupnog redoslijeda u kojem i dalje uvjerljivo vodi Amerikanka Vonn (522 boda). Inače, Schild je, pak, uvjerljiva u redoslijedu slaloma, ima maksimalnih 200 bodova.

 

Svjetski kup skijašica, slalom u Courchevelu:

1. Marlies Schild (Aut) 1:42.64

2. Tanja Poutiainen (Fin) +1.87

3. Kathrin Zettel (Aut) +2.19

4. Michaela Kirchgasser (Aut) +2.68

5. Tina Maze (Slo) +3.60

...

 

Ukupni redoslijed Svjetskog kupa:

1. Lindsey Vonn (SAD) 522

2. Viktoria Rebensburg (Njem) 286

3. Elisabeth Görgl (Aut) 269

4. Anna Fenninger (Aut) 263

5. Marlies Schild (Aut) 224

...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.