Samovojska: Ukinuo bih produžetke

Screenshot: HRT

U POLUFINALE Europskog nogometnog prvenstva tri su od četiri reprezentacije ušle nakon što su odigrale remi u regularnom vremenu. Samo Nizozemci su preokretom pobijedili Tursku 2:1 u 90 minuta. Englezi i Francuzi pobijedili su na penale, dok su Španjolci prošli u produžecima.

Dok traje pauza od natjecanja do utorka, jedna od tema je upravo pola sata produžetaka, koji se igraju nakon što utakmica završi neriješeno u nokaut fazi natjecanja. Pravilo je to koje je variralo kroz povijest. Znalo se igrati na zlatni gol (pobjeđuje onaj koji prvi zabije) i srebrni gol (ako bi netko bio u vodstvu na kraju prvog produžetka, pobijedio bi).

Na Copi se ne igraju produžeci. Trebaju li se ukinuti i na Euru?

Na Copa Americi, natjecanju američkih nogometnih reprezentacija, pola sata produžetaka potpuno je ukinuto pa se odmah ide na izvođenje penala. Evo kako je u studiju HRT-a to komentirao novinar Anton Samovojska.

"Ukinuo bih produžetke na Europskom prvenstvu jer se radi o nevjerojatnom dodatnom naporu. Previše je to minuta za igrače. Ovo Europsko prvenstvo dolazi nakon jedne naporne sezone. Imamo turskog igrača Barisa Yilmaza koji je odigrao 55 utakmica prošle sezone do Eura.

To je strašna brojka. I onda igrač na Europskom prvenstvu još četiri utakmice, što je 59, a onda moraš i šezdesetu. To je katastrofa, zato bi se trebalo razmisliti o ukidanju produžetaka", rekao je Samovojska.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.