Samovojska prognozirao prvaka Europe: Događaju se nevjerojatne stvari

Foto: EPA, Zeljko Hladika/PIXSELL

EUROPSKO prvenstvo stiglo je do polufinala. U današnjem od 21 sat igrat će Španjolska protiv Francuske, a u isto vrijeme sutra o drugom finalistu odlučit će dvoboj između Nizozemske i Engleske. U HRT-ovoj emisiji EURO 2024 Anton Samovojska prognozirao je tko će postati europski prvak.

"Vrlo teško pitanje. To ne može nitko, niti baba vračara pogoditi. Nekako kako gledam, kako turnir ide, kako se događaju neke nevjerojatne stvari, bio bih vrlo iznenađen da Francuska ne bude europski prvak. Momčad koja nije zabila niti jedan pogodak iz igre, a igra polufinale, to je apsolutno svjetsko čudo", odgovorio je.

Samovojska: Deschampsova teorija prolazi

"Onda kad saznaš da su od tri gola koja im se pišu pod zabijene dva zabili suparnički igrači, da su to bila dva autogola, a da je preostali zabio Kylian Mbappe iz jedanaesterca, onda se tu mora neko čudo dogoditi. Francuzi nisu oduševili, ali taj njihov čudan način kako igraju, vrlo je učinkovit. Teorija izbornika Didiera Deschampsa, važna je samo pobjeda, to prolazi", dodao je iskusni novinar.

Francuska je grupnu fazu prošla s pobjedom (Francuska, 1:0 uz autogol Maximiliana Wöbera) i dva remija (Nizozemska 0:0, Poljska 1:1 uz gol Mbappea iz penala). U osmini finala je bila bolja od Belgije (1:0, autogol Vertonghena), a u četvrtfinalu je izbacila Portugal nakon izvođenja jedanaesteraca (5:3). Utakmica i produžeci završili su bez golova.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.