Ruski izbornik nakon veličanstvene pobjede: "Moji momci su muškarčine"

Foto: EPA

RUSIJA je u osmini finala Svjetskog prvenstva u Rusiji iznenađujuće pobijedila Španjolsku nakon izvođenja jedanaesterca, koji su uslijedili nakon produžetaka, i plasirala se u povijesno četvrtfinale.

>> ŠPANJOLSKA - RUSIJA 3:4 Španjolska ispala nakon penala, Rusija čeka Hrvatsku u četvrtfinalu!

>> Španjolska u suzama nakon ispadanja sa Svjetskog prvenstva: "Prokleti penali!"

>> Rio Ferdinand u jednoj rečenici objasnio krah Španjolske

>> PITAMO VAS Je li Španjolska oštećena za penal protiv Rusije?

>> Iniesta se povukao iz reprezentacije nakon ispadanja

>> FOTO Slomljeni Španjolci u suzama napustili Svjetsko prvenstvo

>> Pogledajte kako se moskovski stadion trese nakon izbacivanja Španjolske

>> Rusija i Lužnjiki eksplodirali od sreće! Pogledajte kako slave povijesni uspjeh

Zaključno sa Svjetskim prvenstvom u Italiji 1990. godine, Rusija je na svjetskim smotrama nastupala kao sovjetska nogometna reprezentacija. Kao najveći uspjeh i dalje se spominje osvojeno četvrto mjesto u Engleskoj 1966. godine.

Raspadom Sovjetskog Saveza, počevši s plasmanom u Sjedinjene Američke Države 1994. godine, kvalificirala se još na Svjetsko prvenstvo u Južnoj Koreji i Japanu 2002. te u Brazilu 2010. godine.

Na spomenutim je turnirima ispadala već u grupnoj fazi, no na tekućem Svjetskom prvenstvu u Rusiji izborila je - barem zasad - četvrtfinale.

"Moji momci su muškarčine. Pobijedili smo, ali moje emocije i poslije ovog rezultata su jednostavne i misli su samo na jednoj stvari, a to je sljedeća utakmica. Danas smo igrali više od dva sata i nadam se da će i naš sljedeći protivnik igrati isto toliko", poručio je Stanislav Čerčesov, ruski izbornik koji je s taktičke strane neutralizirao španjolsku igru. 

Ruski kapetan i vratar Igor Akinfejev nakon utakmice proglašen je najboljim igračem utakmice. Budući da je u raspucavanju obranio čak dva jedanaesterca, najzaslužniji je za veličanstvenu pobjedu. 

"Od početka drugog poluvremena smo se nadali jedanaestercima. Hvala bogu, imali smo sreće. Nisam ja igrač utakmice, nego cijela naša momčad i navijači. Imamo fantastično Svjetsko prvenstvo", kazao je Igor Akinfejev, novi nacionalni heroj.

U četvrtfinalu, koje je na rasporedu 7. srpnja u Sočiju, Rusija će igrati ili protiv Hrvatske ili protiv Danske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.