Rosberg prvi Nijemac u McLarenu od 1955.?

VEĆ SE duže vrijeme nagađa kako će bolid McLaren-Mercedesa iduće sezone, uz Lewisa Hamiltona, voziti i Nijemac Nico Rosberg. Dnevnik Bild sada tvrdi da je posao pred zaključenjem. Nijemci, istina, tvrde da se u igru uključio i Brawn-Mercedes, trenutno vodeća momčad u Svjetskom prvenstvu Formule 1, ali Rosberg (24) je skloniji ideji da sjedne za upravljač McLarena.

"Dobro je što mogu otići tamo gdje hoću. Još nisam donio konačnu odluku, ali želim da sve bude jasno u sljedećih nekoliko tjedana", rekao je Rosberg, trenutno član Williamsa, koji mu također namjerava ponuditi novi ugovor.

No, sin svjetskog prvaka iz 1982. Kekea Rosberga želi sljedeće godine voziti u kompetitivnijoj momčadi, a McLaren bi to svakako trebao biti. Nisu, međutim, svi u britanskoj momčadi oduševljeni mogućnošću Rosbergova dolaska. Prema navodima Bilda, Anthonyju Hamiltonu, ocu i menadžeru svjetskog prvaka Lewisa, draže je trenutno stanje u kojem drugi McLarenov vozač, Finac Heikki Kovalainen, ne ugrožava njegova sina. Rosberg je, s druge strane, znatno kvalitetniji vozač i teško bi pristao na ulogu druge violine.

Sportski direktor McLaren-Mercedesa Norbert Haug zasad je oko cijele priče prilično zatvoren.

"Još uvijek važemo sve opcije", kratko je izjavio Haug. No, ako se prelazak Rosberga doista ostvari, mladi će vozač postati prvi Nijemac u McLarenovom bolidu još od 1955. i Karla Klinga. Rosberg je trenutno šesti u ukupnom poretku Svjetskog prvenstva, skupio je 30.5 bodova, a zanimljivo je da je čak deset od 12 utrka završio među osvajačima bodova.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.