TRANSFERI

Rijeka dovela napadača koji ih je prije dvije sezone skoro izbacio iz Kupa

Foto: nk-rijeka.hr

MATKO BABIĆ (20) i službeno je potpisao za Rijeku, objavio je to klub na svojim službenim stranicama.

Donedavni napadač Lokomotive lani je sakupio 16 nastupa u HNL-u, a na listi strijelaca osvanuo je svega dva puta.

Ovaj 20-godišnjak stasao je u omladinskom pogonu NK Zagreba, odakle je kao junior prešao u Lokomotivu. Prve seniorske minute odigrao je u 2. HNL gdje je kao posuđeni igrač Lokosa igrao u Rudešu.

"Veliki iskorak za mene, Rijeka je među najboljim klubovima u Hrvatskoj"

U Rijeku je stigao kao slobodan igrač, a potpisao je ugovor na četiri godine.

"Rijeka je među najboljim i najuređenijim klubovima u Hrvatskoj. Ovo je veliki iskorak za mene, dobio sam sjajnu priliku da se razvijem u dobroj sredini. Zahvalio bi se Upravi kluba i vodstvu koji su mi omogućili da dođem, te treneru Igoru Bišćanu sa stručnim stožerom", prvi su dojmovi ovog mladog ofenzivca.

Igor Bišćan vodio ga je u Rudešu u sezoni 2016./2017. Klub je tada izborio plasman u Prvu ligu, a Babić je tome pridonio s 26 nastupa i sedam golova. Babić je primarno centralni napadač, ali po potrebi može odigrati na oba krila, dok mu je jača noga desna.

Radi se o interesantnom mladom napadaču koji slovi za vrlo talentiranog, ali pred njim je još dosta razvojnih godina. Bolju platformu za to u HNL-u ne može pronaći nego na Rujevici gdje se nakon Kekove ere i zanemarivanja mladih igrača politika doprvaka sada zaokrenula u smjeru davanja šansi mlađim igračima.

Prije dvije godine umalo izbacio Rijeku iz Kupa na putu do dvostruke krune

Rijeka je te sezone osvojila dvostruku titulu. Na putu do Rabuzinovog sunca svladali su Rudeš u Kupu nakon produžetaka (5:3), a zanimljiv je podatak da su sva tri penala dosuđena za Rudeš napravljena upravo na Matku.

"Surađivao sam s Bišćanom u Rudešu, što reći nego da je sve bilo savršeno. Nije moglo bolje, izborili smo plasman u Prvu ligu. Bišćan me poznaje i zna što mogu i nadam se da će to biti dobra priča", kaže napadač koji je lani krenuo u udarnoj momčadi Lokomotive, ali se nije ustalio u prvih 11.

"Moj cilj je naporno trenirati i pokušati izboriti minute na travnjaku u dresu Rijeke, te svojim igrama, zalaganjem i golovima pomoći ekipi da ostvari što bolje rezultate, te da navijači mogu uživati i slaviti."

Pred Babićem zahtjevan zadatak zaoštravanja konkurencije u napadu

No Babić će imati zahtjevan zadatak, odnosno Bišćanu će sjajno poslužiti u zaoštravanju konkurencije u napadu. Nedavno je Rijeka potpisala drugi najveći transfer u povijesti kluba.

Antonio-Mirko Čolak postao je i punopravni član hrvatskog doprvaka nakon što je prošlu sezonu proveo na posudbi. Osim spomenutog bivšeg napadača Hoffenheima, tu je i Jakov Puljić koji je od Bišćanova preuzimanja Rijeke eksplodirao i u proljetnom dijelu sezone postigao 16 pogodaka. Ovaj transfer svojevrsno je upozorenje i Čolaku i Puljiću da prostora za opuštanje u idućoj sezoni neće biti jer će u svakom trenutku netko treći vrebati na njihovu minutažu.

Osim s napadačima, Rijeka je ovo ljeto dogovorila nastavak suradnje s iskusnim vratarom Andrejom Prskalom, kao i kapetanom Alexanderom Gorgonom. Njihova uloga značajna je za pomlađenu riječku momčad, kako na terenu tako i izvan njega.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.